Ισραήλ: Σιαμαία κοριτσάκια κοιτάζονται για πρώτη φορά μετά από επέμβαση «ζωής ή θανάτου» - ήταν ενωμένα τα κεφαλάκια τους (βίντεο)

Η εγχείρηση κράτησε 12 ώρες και ήταν η πρώτη φορά που έγινε στην χώρα

Μια σπάνια «επέμβαση ζωής ή θανάτου» - όπως την χαρακτήρισαν οι γιατροί - πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε σιαμαία κοριτσάκια, στο Ισραήλ.

Τα δύο αδερφάκια, που είναι σχεδόν ενός έτους, κατάφεραν να δουν το ένα το άλλο για πρώτη φορά, κάτι που ήταν αδύνατο μέχρι τώρα, λόγω του σημείου που ήταν ενωμένα τα κεφαλάκια τους.

Η εγχείρηση που κράτησε 12 ώρες έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka και χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν δεκάδες ειδικοί από το Ισραήλ και το εξωτερικό, ανακοίνωσε το νοσοκομείο την Κυριακή.

Μιλώντας στο «Times of Israel» ο Dr. Isaac Lazar δήλωσε ότι η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν τα δύο κοριτσάκια κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά.

«Όταν οι νοσοκόμες έφεραν τα μωρά, που είχαν μόλις χωριστεί, κοίταξε το ένα το άλλο, έκαναν ήχους, ακουμπούσε το ένα το άλλο… Ήταν όμορφο(...) Μπορούσες να παρατηρήσεις την επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους. Ήταν κάτι τόσο ξεχωριστό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν μια σπάνια και πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που έχει γίνει μόλις 20 φορές παγκοσμίως, ενώ ήταν η πρώτη φορά που έγινε στο Ισραήλ» δήλωσε από πλευράς του ο Mickey Gideon, επικεφαλής παιδο -νευροχειρουργός του Soroka, σύμφωνα με το Reuters.

«Αναρρώνουν. Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους» δήλωσε ο Eldad Silberstein, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Soroka, στο ισραηλινό Channel 12.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ