Ζαν-Πιερ Άνταμς: Πέθανε μετά από 39 χρόνια σε κώμα - o ποδοσφαιριστής που από λάθος της αναισθησιολόγου έμεινε ‘φυτό’ στο σπίτι από το 1982

Ο Γάλλος παίκτης, ο οποίος είχε πέσει σε κώμα από το 1982, «έσβησε» σε ηλικία 73 ετών. 

Ο Ζαν-Πιερ Άνταμς, ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του γαλλικού ποδοσφαίρου, έχασε την μάχη με τον θάνατο. Ο ποδοσφαιριστής ήταν για 39 ολόκληρα χρόνια σε κώμα και πέθανε στις 6/9/21. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RMC Sport (@rmc_sport)

Ο εκλιπών βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση από τις 17 Μαρτίου 1982 και μετά από ένα λάθος στην αναισθησία που του έγινε εκείνη την εποχή, κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, σε νοσοκομείο της Λιόν, για αποκατάσταση ρήξης χιαστών συνδέσμων.

Η σύζυγός του, Μπερναντέτ, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο γιους, αρνήθηκε την ευθανασία και παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Έπαιξε για την Nîmes Olympique μέχρι το 1973, στη συνέχεια πήγε στην Nice και έπαιξε μέχρι το 1977, πριν από την ένταξη του στην θρυλική ομάδα  Paris Saint-Germain(1977-79) αναφέρει το ABC.

«Για εμένα ο χρόνος σταμάτησε στις 17 Μαρτίου του 1982» έλεγε η Μπερναντέτ. Την ρωτούν συχνά αν έχει σκεφτεί ποτέ την ευθανασία. «Όχι ποτέ. Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση. Δεν θέλω να το κάνω, δεν θέλω να το σκέφτομαι. Κι αν η επιστήμη κάνει τέτοια πρόοδο και σε μερικά χρόνια βρεθεί μια λύση;

Από τη στιγμή που η κατάστασή του δεν επιδεινώνεται, υπάρχει ελπίδα» συμπληρώνει η γυναίκα με την οποία παντρεύτηκε ο Αντάμς το 1969. Ανησυχούσε μόνο για έναν λόγο... «Τι θα γίνει αν πεθάνω πρώτη εγώ;» αναρωτιόταν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ