Ο πρώτος ανοιχτά gay υπουργός της Αμερικής απέκτησε δίδυμα με τον σύζυγό του - η Τζιλ Μπάιντεν τον καλωσόρισε στον κόσμο των γονιών (φωτό)

Τα μωρά τους πήραν τα ονόματα Πενέλοπε Ρόουζ και Τζόζεφ Ογκουστ

Η Τζιλ Μπάιντεν καλωσορίζει και επίσημα στον κόσμο των γινιών τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζετζ!

Ο Μπούτιτζετζ και ο σύζυγός του ανακοίνωσαν την γέννηση των δίδυμων παιδιών που υιοθέτησαν, με τον Αμερικάνο πολιτικό να δημοσιεύει μια φωτογραφία με τα νεογέννητα μωράκια στο Twitter και να γράφει:

«Ο Τσάστεν και εγώ είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλες τις ευχές που δεχτήκαμε από τότε που μοιραστήκαμε την είδηση ​​ότι γινόμαστε γονείς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Ογκουστ Μπούτιτζετζ στην οικογένειά μας».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε πει τον ζευγάρι - όταν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας - το ένα από τα δίδυμα θα πάρει το όνομα του πατέρα του Μπούτιτζετζ, Τζόζεφ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Notre Dame, που πέθανε το 2019. Ο νυν υπουργός και πρώην υποψήφιος πρόεδρος είχε εκφράσει τότε την επιθυμία τους «να μεγαλώσει την οικογένειά μας».

Σύμφωνα με το nbcnews.com ο Πιτ Μπούτιτζετζ και ο άντρας του, συγγραφέας και πρώην δάσκαλος, είναι παντρεμένοι από το 2018. 

Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, ο οποίος υπηρέτησε ως δήμαρχος του South Bend από το 2012 έως το 2019, ναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

Οταν το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διαδικασία υιοθεσίας, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν αναδημοσίευσε το tweet τους γράφοντας στο post της: «Συγχαρητήρια και στους δύο! Καλώς ήρθατε στον κόσμο των γονιών!».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ