Δράμα: 3η θέση για την ομάδα robo-inventors στον διαγωνισμό ρομποτικής WRO Hellas 2021 - Με το θερμοκήπιο για άγονες περιοχές & τις εικονικές ξεναγήσεις σε μεγάλες εφευρέσεις

Ο φετινός διαγωνισμός λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διεξήχθη διαδικτυακά....

Οι εφευρέσεις του Αρχιμήδη και του Leonardo Da Vinci αποτέλεσαν έμπνευση και πρόκληση για τα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό πανελλήνιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό και διοργάνωσε η WRO Hellas 2021 υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Μια ομάδα πέντε παιδιών της πέμπτης και της έκτης τάξης του δημοτικού από τη Δράμα με την επωνυμία robo-inventors που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην OPEN κατηγορία δημοτικού, κατάφεραν να διακριθούν κερδίζοντας την τρίτη θέση.

Ο φετινός διαγωνισμός λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διεξήχθη διαδικτυακά δίνοντας όμως τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών κάθε ηλικίας από ολόκληρη την Ελλάδα να ανακαλύψουν τον κόσμο της ρομποτικής και να επωφεληθούν ποικιλότροπα δημιουργώντας τις δικές τους εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές και αυτοματισμούς.

Η ομάδα robo-inventors αποτελούνταν από τους μαθητές Απόστολο Καραγιαννίδη, Χάρη Καριπίδη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή που φοιτούν σε ιδιωτική σχολή εκμάθησης υπολογιστών και ρομποτικής στην πόλη της Δράμας. Τα παιδιά κατέφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να καταλάβουν την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 75 ομάδων που συμμετείχαν από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εκπαιδευτικός Μαρία Σαρπότα που συνεργάστηκε με τα παιδιά όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση της για τη διάκριση που απέσπασαν οι μικροί μαθητές. Η κ. Σαρπότα υπογραμμίζει ότι μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς τα παιδιά αποκομίζουν πολλές και σημαντικές εμπειρίες καθώς εργάζονται ομαδικά και έχουν τη δυνατότητα να δουν τις δουλειές άλλων ομάδων, γνωρίζοντας έτσι καινούργια δεδομένα πάνω στο αντικείμενο της ρομποτικής.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά», επισημαίνει η εκπαιδευτικός, «καθώς σχολεία και φροντιστήρια άνοιξαν πολύ αργά οπότε έπρεπε να δουλέψουμε συστηματικά για να καλύψουμε το χαμένο χρόνο ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο να παρουσιάσουν τα παιδιά τη μακέτα της δουλειάς τους. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους και προπάντων τα παιδιά που κατάφεραν να διακριθούν».

Τα παιδιά της ομάδας robo-inventors δημιούργησαν μια σειρά αυτοματισμών θέλοντας να γυρίσουν το χρόνο πίσω και δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον τουρίστα να ξεναγηθεί εικονικά σε εφευρέσεις του Αρχιμήδη και του Leonardo Da Vinci. Επίσης, δημιούργησαν και ένα εργοστάσιο παρασκευής θερμοκηπίων στοχεύοντας στη δημιουργία κήπων οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταφερθούν έτοιμοι και να προσαρμοστούν σε περιοχές του πλανήτη όπου δεν ευνοείται η καλλιέργεια φυτών και λαχανικών. «Στόχος της τεχνολογίας και της εκπαιδευτικής ρομποτικής», υπογραμμίζει η κ. Σαρπότα, «είναι να συμβάλει και να βοηθάει σε πραγματικούς σχεδιασμούς που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

Η τοπική κοινωνία της Δράμας επιβράβευσε την προσπάθεια των παιδιών καθώς τόσο ο δήμαρχος της πόλης Χριστόδουλος Μαμσάκος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος τους συνεχάρησαν από κοντά και τους τίμησαν για τη επιτυχία τους και τη συνολική προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ