Οι 7 τάσεις στο makeup του φθινοπώρου 2021: Frosted eyes, disco lips, colour blocked σκιές - πάμε να βαφτούμε λοιπόν (φωτό)

Οι προτάσεις του μακιγιέρ και διευθυντή μακιγιάζ της MAC, Terry Barber

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και έχουμε επιστρέψει πλέον στις δουλειές και τις καθημερινές εργασίες μας, οι σκέψεις μας αναπόφευκτα στρέφονται στα μαλλιά, το μακιγιάζ και την ντουλάπα μας. 

Άλλωστε αυτά ήταν ορισμένα από τα πράγματα που κάναμε πέρα κατά την διάρκεια των lockdowns. Τώρα λοιπόν που καλούμαστε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα κοιτάμε ποιες είναι οι τάσεις της σεζόν. Και ποιος καλύτερος από το να μας τις πει από ένα expert του χώρου.

Ο Βρετανός μακιγιέρ και διευθυντής μακιγιάζ για τα καλλυντικά MAC, Terry Barber, παρουσιάζει, μέσα από την βρετανική Vogue τα επτά κορυφαία φθινοπωρινά trends του 2021.

1. Colour blocking

«Αυτή τη στιγμή, όλοι έχουν εμμονή με το χρώμα, παρόλο που πρόκειται να φτάσουμε στο φθινόπωρο. Ο καλύτερος τρόπος για να φορέσετε ένα λαμπερό χρώμα είναι να  το συνδυάσετε με μια σκιά σε όλο το καπάκι του ματιού, ακόμη και να το φτάσετε λίγο μέχρι το φρύδι. Αγαπώ πολύ το λιλά, το μωβ και τα γαλάζια. Και μετά θα έβαζα πολλή μάσκαρα - ακόμη και ψεύτικες βλεφαρίδες, για αυτή την αίσθηση της δεκαετίας του '60 ».

2. Glossy disco lips

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τάση στο lip gloss. Είναι μια επιστροφή στην disco. Πολλά ήρεμα χρώματα και «παχουλές» υφές. Επίσης, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα γυαλιστερό κόκκινο. Φορέστε το με μπλε σκιά στα μάτια. Είναι δυνατό, δυνατό και σέξι. Πολύ Χέλμουτ Νεύτων. ».

3. Sport-luxe skin

«Νομίζω ότι το δέρμα πρέπει να είναι πολύ απλό. Κρατήστε το βελούδινο και ματ αλλά με πολύ λίγο foundation. Μου αρέσει αυτή η τάση του sport-luxe δέρματος. Φεύγοντας από το είδος του selfie highlighter, είναι μια εντελώς ενυδατωμένη λάμψη, σαν την λάμψη που έχει το πρόσωπο μετά το γυμναστήριο. Πολύ υγιεινό.

Αποφύγετε τα στρώματα highlighter και την ισχυρή κάλυψη. Αντ 'αυτού, πρέπει να βάζετε μια βάση με λαμπερό primer ή κρέμα στροβοσκόπησης στο foundation σας για να εξατομικεύσετε την τέλεια υφή για το δέρμα σας».

4. Frosted eyes

«Μου αρέσει η ιδέα των κρυσταλλικών χρωμάτων για τα μάτια. Δίνει μια αίσθηση της δεκαετίας του '60 και του '70. Ένα παγωμένο μπλε, παγωμένο λευκό ή το χρώμα της μέντας στο καπάκι του ματιού (...) Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά κομψό».

5. Blurred lines

«Ας το παραδεχτούμε, το feline flick (cat-eye look) είναι ένα απόλυτο κλασικό στυλ και θα είναι πάντα υπέροχο, αλλά νιώθω μια επιστροφή στο grunge eyeliner. "Μουτζουρωμένο" καπάκι, σαν να έχουμε απλώσει την σκιά με το δάχτυλο, μια σκληρή γραμμή κάτω από το μάτι ή στην ίσαλο γραμμή. Είναι πιο ροκ εν ρολ και αβίαστο. Σκεφτείτε την Κέιτ Μος. Έχει να κάνει με το να είσαι ψύχραιμος σε αντίθεση με το να είσαι τέλειος».

6. Healthy blush

«Νομίζω ότι το ρουζ έχει γίνει πιο σημαντικό από το περίγραμμα. Αυτή είναι η ιδέα της υγείας και της φρεσκάδας. Μου αρέσει όταν εφαρμόζεται λίγο πιο ψηλά στα μάγουλα και λίγο πιο μπροστά. Και μετά μου αρέσει να περνάω, ό, τι έχει απομείνει στο πινέλο, στη γέφυρα της μύτης. Λατρεύω επίσης αυτούς τους τόνους ρουζ στα μάτια και τα χείλη».

7. Street chic

«Το να βάζεις μια πιο σκούρα γραμμή και πιο ανοιχτό χρώμα στα χείλη. Αμφιλεγόμενα, το λατρεύω. Είναι πολύ ’90s. Ειδικά στις αποχρώσεις του ’90: καφέ σοκολάτι και στη συνέχεια μπεζ στη μέση. Νομίζω ότι το κάνει λίγο πιο chic στον δρόμο. ΜΙα επιστροφή στο πρώιμο χιπ χοπ. Για να νιώσω αυτή τη δεκαετία του '90, θα πήγαινα για το μονόχρωμο λουκ και θα το φορούσα επίσης με καστανό χρώμα στα μάτια, με λίγο λάδι ή γυαλιστερό χρώμα και λίγο μπεζ στα μάγουλα. Πολύ Naomi Campbell. ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ