Ντίνα Νικολάου: Ελληνικές μπάρες με super food - έχουν υπέροχη γεύση και πλούσια διατροφική αξία

Δείτε τι λέει ο Dr Δημήτρης Γρηγοράκης για την διατροφική αξία της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. ταχίνι
120 γρ. φυστικοβούτυρο
170 γρ. μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
230 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας υγείας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια τετράγωνη φόρμα ή τσέρκι 20×20 εκ.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

ΒΗΜΑ 5 Κόβω σε μπάρες και σερβίρω.

Ο Dr Δημήτρης Γρηγοράκης για την διατροφική αξία της συνταγής της Ντίνας Νικολάου

 Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα. Μία υπέροχη συνταγή, η οποία παρέχει επαρκή ενέργεια και ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Τόσο το σελήνιο, όσο και η βιταμίνη Ε, παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της βρώμης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά παραπάνω θρεπτικά συστατικά σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Ακόμα, οι συγκεκριμένες μπάρες ξεχωρίζουν και για τις πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας που προσφέρουν και θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση, η οποία προκύπτει από την παρουσία των μοναδικών τροφών που περιλαμβάνει η συνταγή!

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ