Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ - Coronation σάντουιτς

Το κοτόπουλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτό που σας έχει περισσέψει!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. μελάσα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 500 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ, ολικής

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ρόδι, τα σπόρια του
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκος, ψιλοκομμένος και φύλλα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ ελαιόλαδο.

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λάιμ, το κρεμμύδι, τη μελάσα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα με το γιαούρτι.
  • Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού μας στον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
  • Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σπόρους ροδιού.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ