Ο Γιάννης Λουκάκος μας κακομαθαίνει: Υπέροχα κανελόνια με μανιτάρια σοτέ, σπανάκι και ξινομυζήθρα

Πρέπει να τα φτιιάξετε... 

ΥΛΙΚΑ

Για τα κανελόνια

  • 16 λαζάνια 
  • ηλιέλαιο για το λάδωμα
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. σπανάκι καθαρισμένο  
  • 230 γρ ξινομυζήθρα
  • 600 γρ. μανούρι
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάϊβς, ψιλοκομμένο
  • λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΑΝΕΛΟΝΙ
  • ΜΑΝΟΥΡΙ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κανελόνια

Βράζουμε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά. Τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα 120γρ  ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε  και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
Αποσύρουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στην φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι φρέσκο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε το μίγμα με το σπανάκι να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε ελαφρώς.

Σ' ένα μπoλ, βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι, τα μανιτάρια σοτέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε και αλατίζουμε εάν χρειάζεται.

Παίρνουμε ένα φύλλο λαζάνι, βάζουμε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70-80 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγουμε σε ρολό, το κάνουμε κανελόνι. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.

Σ’ ένα ταψί διαστάσεων 24x30 εκ., αδειάζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετούμε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα  και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 15 λεπτά περίπου.

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ