Ο Σπύρος Σούλης & οι μοναδικές του ιδέες: 10+1 Τρόποι για να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε Φθινοπωρινή όαση!

Δημιουργήστε έναν όμορφο, cozy, χαλαρό χώρο.... 

Θέλετε να ζήσετε το πιο όμορφο, ζεστό, χαλαρωτικό φθινόπωρο; Φυσικά θα πρέπει να ξεκινήσετε κάνοντας κάποιες μικρές αλλά σημαντικές και απαραίτητες αλλαγές στο σπίτι σας. 

Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε το πιο «Σκανδιναβικό» σαλόνι που δεν θα σας κάνει καρδιά να το εγκαταλείπετε τα δροσερά βράδια του Φθινοπώρου. 

Γούνινα μαξιλαράκια Απομακρύνετε τα καλοκαιρινά, γεμάτα χρώμα διακοσμητικά μαξιλάρια του καλοκαιριού και αντικαταστήστε τα με πιο μαλακά, γούνινα μαξιλαράκια στα χρώματα του σαλονιού σας.

σαλόνι

Τα γούνινα μαξιλαράκια ή ριχτάρια θα ζεστάνουν πολύ τον χώρο σας.

Ριχτάρι Ένα ριχτάρι σε στιλ λεπτής κουβέρτας είναι ό,τι χρειάζεστε για να σκεπάζεστε βλέποντας αγαπημένες ταινίες και σειρές όταν ο Φθινοπωρινός αέρας είναι λίγο πιο κρύος. 

σαλόνι

Βάλτε ένα ριχτάρι για να ανανεώσετε τον καναπέ σας.

Καλάθι με κουβέρτες Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάρετε ένα ψάθινο καλάθι και να το βάλετε δίπλα στον καναπέ σας. Μέσα σε αυτό τοποθετήστε λεπτές κουβέρτες για εσάς και τους καλεσμένους σας έτσι ώστε όλοι να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. 

Ανάψτε το τζάκι Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να ανάψετε το τζάκι με σκοπό να ζεσταθείτε αλλά το να βάλετε 2-3 ξύλα απλά και μόνο για να δημιουργήσετε ένα ζεστό σκηνικό δεν είναι άσχημη ιδέα. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε ξύλα χωρίς λόγο μπορείτε να βάλετε μέσα στο τζάκι σας κεριά και να ανάψετε αυτά για μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. 

σαλόνι

Ανάψτε το τζάκι.

Βάλτε πράσινο Η πρασινάδα ήρθε για να μείνει στη διακόσμηση του σπιτιού και ένα σαλόνι γεμάτο φυτά και λουλούδια θα δείχνει πάντα πιο φιλόξενο και «ζεστό». Διακοσμήστε τις γωνιές σας με όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου και δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει. 

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια Αν και είμαστε λίγο μακριά ακόμα από τα Χριστούγεννα μια πολύ ωραία ιδέα που θα ζεστάνει τον χώρο σας είναι να βάλετε σε κάποιο σημείο του σαλονιού σας μερικά Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα τραπεζάκι, μέσα σε ένα βάζο ή και πάνω από το τζάκι και φτιάξτε ένα παραμυθένιο σκηνικό. 

σαλόνι

Τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι πλέον της μόδας όλο το χρόνο.

Φτιάξτε μια γωνιά διαβάσματος Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας ευνοούν το διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αν έχετε λίγο άδειο χώρο στο σαλόνι σας μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη γωνιά βιβλίου. Πάρτε μια αναπαυτική πολυθρόνα, ρίξτε τις πάνω ένα όμορφο, ζεστό ριχτάρι και 1-2 διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Τοποθετήστε δίπλα της ένα μικρό ξύλινο τραπεζάκι και πάνω στο τραπεζάκι βάλτε και ένα φωτιστικό. Φυσικά μπορείτε να πάρετε και ένα φωτιστικό δαπέδου για ακόμα περισσότερο στιλ. Αυτή θα είναι η γωνιά διαβάσματος την οποία δεν θα αποχωρίζεστε με τίποτα. 

σαλόνι

Μια γωνιά διαβάσματος είναι ό,τι χρειάζεστε αυτό το φθινόπωρο.

Παίξτε με τον φωτισμό Μια ωραία ιδέα για να κάνετε το σαλόνι σας πιο φθινοπωρινό είναι να του προσθέσετε μερικές έξτρα πηγές φωτισμού. Αντί, λοιπόν, να έχετε συνεχώς αναμένα τα κεντρικά φώτα, σβήστε τα και επενδύστε σε φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια φωτιστικά και έχετε αυτά αναμένα για μια πιο ρομαντική και άκρως φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. 

Φτιάξτε τον χώρο μπροστά από το τζάκι Όσο πλησιάζουμε προς τον Χειμώνα δεν υπάρχει ποιο όμορφος τρόπος για να περνάτε τα βράδια σας μπροστά από την αναμένη φωτιά του τζακιού. Πάρτε ένα χαλάκι και στρώστε το μπροστά από το τζάκι. Από πάνω ρίξτε μια πλεκτή κουβέρτα για να δημιουργήσετε ένα πιο ζεστό σκηνικό. Εμπλουτίστε τον χώρο με μαξιλάράκια και κουβέρτες και ζήστε τα πιο ρομαντικά και χαλαρωτικά βράδια της ζωής σας. Και μάλιστα χωρίς να ξοδευτείτε…

σαλόνι

Φτιάξτε ένα όμορφο σκηνικό μπροστά από το τζάκι.

Διακοσμητικά με led λαμπάκια Στο εμπόριο κυκλοφορούν μικρά led λαμπάκια με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε τα πάντα μέσα στο σπίτι σας. Μια ωραία φθινοπωρινή ιδέα είναι να πάρετε ένα βάζο, μερικά ξυλαράκια και led λαμπάκια και να δημιουργήσετε το πιο όμορφο «φωτιστικό» για το τραπεζάκι του σαλονιού σας αναφέρει το spirossoulis.

Κολοκύθες στο τοπίο Μπορεί να πρόκειται για ξενόφερτη ιδέα διακόσμησης αλλά μας αρέσει πολύ και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνετε το σαλόνι σας Φθινοπωρινό. Οι πορτοκαλί κολοκύθες που οι Αμερικανοί βάζουν στα σπίτια τους πολύ συχνά μπορούν να γίνουν υπέροχα, οικονομικά διακοσμητικά. Βάψτε τις σε ό,τι χρώμα θέλετε (εμείς προτείνουμε το φυσικό τους χρώμα ή το λευκό) και διακοσμήστε με αυτές διάφορες γωνιές και σημεία του σαλονιού σας. 

σαλόνι

Εντάξτε τις κολοκύθες στην φθινοπωρινή σας διακόσμηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ