Travel + Leisure Guide: Η Μήλος το καλύτερο νησί του κόσμου για το 2021 - Ασυναγώνιστη ομορφιά (φώτο)

Φολέγανδρος και Σαντορίνη βρίσκονται επίσης στη λίστα με τα 25 ωραιότερα νησιά του κόσμου

Οι αναγνώστες του «Travel + Leisure Guide», σχεδιάζουν την επόμενη ταξιωτική τους περιπέτεια, πριν καν τελειώσει αυτή στην οποία βρίσκονται.

Ο διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός για ακόμα μία φορά διοργάνωσε τα ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2021. 

Η φετινή έρευνα World's Best Awards ήταν ανοιχτή για ψηφοφορία από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαΐου 2021, καθώς προορισμοί σε όλο τον κόσμο απέσυραν τους περιορισμούς COVID-19. Οι κανόνες της έρευνας επέτρεπαν στους αναγνώστες να σκέφτονται τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε μια περίοδο τριών ετών.

 

 

Τα καλύτερα νησιά στον κόσμο, σύμφωνα με τους αναγνώστες του T+L, είναι το είδος των τέλειων προορισμών στο Instagram που φαντασιώνονται οι ταξιδιώτες τα χειμωνιάτικα βράδια: ονειρικά, ηλιόλουστα τοπία που περιβάλλονται από τα πιο γαλανά νερά.

Και δεδομένου ότι υπάρχει ένα νησί  για όλους, το τι  είναι "παράδεισος" για τον καθέ  ένα,  πιθανότατα εξαρτάται από   συγκεκριμένα ενδιαφέροντα-ιστορία, πολιτισμό, περιπέτεια που κάνει την καρδιά να χτυπά  δυνατά,  ή κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό.

 

 

Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατά τους, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία.

Πρώτη και με διαφορά στη λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου είναι η Μήλος με βαθμολογία 95.50. 

Δεύτερο στην ίδια λίστα είναι πάλι ένα ελληνικό νησί: Η όμορφη Φολέγανδρος.

 

 

Στη 13η θέση της λίστας με τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου  βρίσκεται η Σαντορίνη

Discover Greece 

Aξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα του T& L,  με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης η Ελλάδα κατέχει τη μερίδα του Λέοντος 

Discover Greece 

Η Μήλος βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση η Φολέγανδρος, στην πέμπτη θέση η Σαντορίνη, στη δέκατη θέση η Πάρος, στη 13 θέση η Μύκονος, στη 14η, η Κρήτη, στην 15η η Κέρκυρα και στην 17η η Ρόδος.

Ασυναγώνιστη ομορφιά

Βρίσκεται στη μέση των κυκλαδίτικων νησιών. Η Μήλος  ανέβηκε από την 3η θέση που κατείχε  πέρυσι χάρη στους φιλόξενους και φιλικούς ντόπιους που καλωσορίζουν τους επισκέπτες και τους προτρέπουν να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά

 

 

Η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους της, η Πλάκα για τα ηλιοβασιλέματα της, τις εξαιρετικές ταβέρνες και δεκάδες γραφικών παραλιών που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο.

Pixabay

Οι επισκέπτες θα βρουν πολλές επιλογές για διαμονή, αναφέρουν οι συντάκτες του οδηγού.

«Μείναμε σε ένα μικρό B&B ακριβώς πάνω στο νερό», είπε ένας αναγνώστης. «Υπέροχη τοποθεσία.» Αλλά αν θέλετε να απογειώσετε τον εαυτό σας,  σκεφτείτε να μπείτε στο Milos Cove, ένα μινιμαλιστικό  resort, 42 δωματίων όπου οι ιδιωτικές πισίνες προσφέρουν ασυναγώνιστη θέα στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ