Το Νέο Ψυχικό έριξε τα τείχη για να υποδεχθεί τον Χρυσό παραολυμπιονίκη του, Νάσο Γκαβέλα - Κατόρθωσε αν και σχεδόν τυφλός να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)

Ο Νάσος Γκαβέλας από μικρή ηλικία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης λόγω μίας σπάνιας πάθησης

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού ο δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης υποδέχθηκε τον Χρυσό παραολυμπιονίκη, δημότη Νέου Ψυχικού Νάσο Γκαβέλα και τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη στο δημαρχείο μαζί με τους εργαζόμενους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Νάσος Γκαβέλας με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη κέρδισαν στον τελικό των 100μ. της κατηγορίας Τ11 το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα σημείωσαν νέο Παγκόσμιο ρεκόρ με 10.82.

 

 

«Είναι ξεχωριστή τιμή για εμάς να σε υποδεχόμαστε στο δημαρχείο Φιλοθέης - Ψυχικού, αγαπητέ συνδημότη μας Νάσο, μας έκανες όλους πολύ περήφανους. 

Στην Αρχαία Ελλάδα έλεγαν ότι οι πόλεις έριχναν ενα τείχος για να υποδεχθούν τον Χρυσό Ολυμπιονίκη. Εμείς εδώ τα σπάσαμε όλα για να σας υποδεχτούμε, τόνισε ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, καλωσορίζοντας τον Ολυμπιονίκη.

Σε κάλεσα για να γνωρίσει όλος ο Δήμος μας τον αξιοθαύμαστο αγώνα σου. Αυτό που πετύχατε είναι τρεις φορές πιο δύσκολο, δυο φορές η δική σου προσπάθεια λόγω του προβλήματος σου με την όραση, συν του Σωτήρη.

Χαιρόμαστε γιατί ένας δικός μας άνθρωπος, ένας δικός μας δημότης κατάφερε όχι μόνο να γίνει Χρυσός Ολυμπιονίκης αλλά να σημειώσει και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με τη βοήθεια και του Σωτήρη Γκαραγκάνη . 

Είδα πολλές φορές το βίντεο με την κούρσα αλλά τώρα κατάλαβα με τις εξηγήσεις που μου δώσατε εσείς οι δύο πως γίνεται ο συγχρονισμός μεταξύ σας, σε σημείο που λειτουργείτε ως ένας άνθρωπος.  

Είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεσή σας να στηρίξουμε τις επιτυχίες σας για να συνεχίσετε τις αθλητικές επιδόσεις και να είστε πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2022. Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια».

Ο Νάσος Γκαβέλας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την ξεχωριστή υποδοχή που του επεφύλαξε και δήλωσε :

«Σας ευχαριστούμε πολύ, είμαστε χαρούμενοι γιατί στο εξής δεν θα είμαστε μόνοι μας. Θα έχουμε την στήριξη σας η οποία μας είναι απαραίτητη καθώς προετοιμαζόμαστε εντατικά αφού από την νέα χρονιά έχουμε συμμετοχή σε  Παγκόσμιο πρωτάθλημα , Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχουμε ήδη κερδίσει δύο φορές στα 100 m και στα 200 m. Τέλος είναι πολύτιμη η συμπαράσταση σας στον αγώνα μας γιατί μας περιμένει και η επόμενη Ολυμπιάδα, το καλοκαίρι του 2022 στο Παρίσι».

Ο δήμαρχος πρόσφερε μία ανθοδέσμη στο Νεοψυχικιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ξέσπασαν σε θερμότατα χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση  προκάλεσε η σύντομη συζήτηση και συνάντηση που είχε μία εργαζόμενη στον Δήμο, η οποία επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης από πολύ νέα. Η Όλγα συγκινημένη φωτογραφήθηκε πλάι τους δύο Χρυσούς Παραολυμπιονίκες και έγειρε το κεφάλι της πάνω στο Νάσο.

Λίγα λόγια για τον Νάσο Γκαβέλα 

Ο Νάσος Γκαβέλας από μικρή ηλικία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης λόγω μίας σπάνιας πάθησης. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω ωστόσο και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε διάφορα αθλήματα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα σπριντ και τα 100μ. συμμετέχοντας σε αγώνες της κατηγορίας Τ11 (για αθλητές με μερική απώλεια όρασης).

Η συμμετοχή, όμως απαιτεί και τη βοήθεια ενός συνοδού που συνεργάζεται με τον αθλητή σε όλη την προετοιμασία, ενώ τον καθοδηγεί στον αγώνα τρέχοντας δίπλα του, με τους δύο δρομείς να κρατιούνται από ένα σχοινάκι.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Νάσος συνεργάστηκε με τον πρωταθλητή του ΟΦΚΑ Οδυσσέας, Σωτήρη Γκαραγκάνη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν αγαστά, έγιναν αδερφικοί φίλοι και προχώρησαν σε μία σειρά διακρίσεων που ξεκίνησε με τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο και κορυφώθηκε με το Χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ