Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο: Πέθανε ο Γιώργος Αρώνης - Ήταν Πρόεδρος του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών & γνωστός τραπεζίτης

Ο Γιώργος Αρώνης, που απεβίωσε τα ξημερώματα της Παρασκεύης, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες τραπεζίτες, και ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και την ακεραιότητα του.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή. σε ηλικία 64 ετών, στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν ο τπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Γιώργος Αρώνης.

Ο Γιώργος Αρώνης, που απεβίωσε τα ξημερώματα της Παρασκεύης, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες τραπεζίτες, και ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και την ακεραιότητα του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA, major in Finance, του ALBA.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, ενώ το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής λιανικής τραπεζικής.

Το 2004 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank και ήταν αυτός που ανέλαβε την ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τραπεζικής λιανικής.

Εξελίχθηκε γρήγορα και το 2008 ανέλαβε γενικός διευθυντής ενώ το 2017, στο πλαίσιο της σημαντικής διοικητικής αναδόμησης της Alpha Bank, ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ωστόσο τον Νοέμβριο λίγο πριν την εκλογή του νέου επικεφαλής της τράπεζας απέσυρε την υποψηφιότητα και υπηρέτησε ως σύμβουλος της νέας διοίκησης.

Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήταν πρόεδρος του Δ.Σ στο Διενές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" τον τελευταίο χρόνο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ