Κέικ με μύρτιλα από την Ντίνα Νικολάου: Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. Lurpak soft, αλατισμένο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
125 ml γάλα
200 γρ. φρέσκα μύρτιλα

Για την διακόσμηση

200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3-4 κουτ. σούπας γάλα
100 γρ. μύρτιλα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20-22 εκ. με τρύπα στη μέση.

ΒΗΜΑ 2 Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζω να προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν στο μείγμα.

ΒΗΜΑ 4 Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει απαλά. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 5 Για την διακόσμηση: Κοσκινίζω την ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτω τη βανίλια. Ξεκινάω να ρίχνω λίγο λίγο γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο. Περιχύνω το κέικ με το γλάσο και στολίζω με τα φρέσκα μύρτιλα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ