Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Home… alone! Πέντε λόγοι που πολλά ζευγάρια επιλέγουν να ζουν χωριστά - από τους τσακωμούς, μέχρι τα οικονομικά

Στις μέρες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα ζευγάρια να κάνουν αυτή την επιλογή

Για πολλά ζευγάρια, η συγκατοίκηση είναι ένα μεγάλο βήμα στη σχέση τους. Παλιά, μια συγκατοίκηση σήμαινε γάμο. Σήμερα όμως, πολλοί σύντροφοι μένουν μαζί πριν παντρευτούν ή ακόμα κι αν δεν έχουν καν στα πλάνα τους τον γάμο.

Στις μέρες μας βλέπουμε όλο και περισσότερα ζευγάρια να διαλέγουν να μείνουν ξεχωριστά.

Ποιοι είναι οι λόγοι που δύο σύντροφοι διαλέγουν να μείνουν ξεχωριστά;

Δύο σε ένα.

Το να ζει ένα ζευγάρι χώρια, του δίνει όλα τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας. Ο καθένας κάνει αυτό που θέλει στον δικό του χώρο, χωρίς δέσμευση. Μπορεί να προσκαλεί τους φίλους του οποιαδήποτε ώρα και μέρα, χωρίς να ενοχλεί τον σύντροφό του, που μπορεί να είναι κουρασμένος.

Δεν πλήττουν.

Δύο αγαπημένοι που διαλέγουν να μείνουν ξεχωριστά, είναι για να μην πλήττουν ποτέ. Η αναμονή πότε θα δεις το σύντροφό σου, δίνει άλλο σασπένς και πάθος στη σχέση. Έτσι, επιθυμούν περισσότερα ο ένας τον άλλο, σε σχέση με τη συγκατοίκηση, που είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται όλη μέρα μαζί.

Οικονομική κρίση.

Δε μπορούμε να παραλείψουμε και το γεγονός της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν και τα ζευγάρια που πραγματικά θέλουν να ζήσουν μαζί, αλλά δε μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα κοινό σπίτι. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ο καθένας μένει ακόμα με τους γονείς του, ιδίως σε πιο μικρές ηλικίες.

Λιγότεροι καβγάδες.

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, όλο και περισσότερα ζευγάρια διαλέγουν να μείνουν ξεχωριστά, για να μην τσακώνονται. Είναι λογικό, η καθημερινή τριβή να φέρνει εντάσεις σε ένα ζευγάρι. Έτσι, πολλοί διαλέγουν να μείνουν ο καθένας στο δικό του σπίτι, για να αποφεύγουν αυτές τις εντάσεις, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη  στο tsemperlidou.gr.

Κακές εμπειρίες.

Κάποιοι πάλι πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς στη σχέση για να συγκατοικήσουν.  Ορισμένοι σύντροφοι μπορεί να φοβούνται να δεσμευτούν να μοιραστούν το χώρο διαβίωσής τους με έναν άλλο άνθρωπο.  Και αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακών εμπειριών από το παρελθόν. Θέλουν να είναι πρώτα 100% σίγουροι πριν κάνουν ένα τέτοιο βήμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ