Ό Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για αλμυρά muffins - Με κιμά & ντομάτα

Αυτά τα muffins πρέπει να τα φτιάξετε...

Συστατικά

  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ντομάτα
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
  • Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για muffins, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά τους.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ