Εντυπωσιακός ο θόλος του διάσημου Daniel Buren για το παλάτι των Ηλυσίων - Το ζεύγος Μακρόν στα εγκαίνια του έργου (φώτο)

Το έργο που θα σκεπάζει τον χειμερινό κήπο, για αρκετό καιρό, είναι αφιερωμένο στο μεγάλο ζωγράφο Claude Monet, ο οποίος, το 1878, παρουσίασε σε έργο του την οδό Montorgueil, στο κέντρο του Παρισιού, πλήρως στολισμένη στα χρώματα της γαλλικής σημαίας

Μπλε, λευκό κόκκινο , αντανακλάσεις που πολλαπλασιάζονται στο άπειρο σε έναν γιγαντιαίο καθρέφτη:

Ο Daniel Buren υπογράφει ένα εμβληματικό  έργο  στο παλάτι των Ηλυσίων, το οποίο στολίζει  τη μεγάλη γυάλινη οροφή του χειμερινού κήπου με τα εθνικά χρώματα, της γαλλικής σημαίας.

 

 

Το εντυπωσιακό έργο εγκαινιάστηκε  τη Δευτέρα από τον Εμμανουέλ Μακρόν παρουσία του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της υπουργού Πολιτισμού Roselyne Bachelot και θα παρουσιαστεί  στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια των ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς το Σάββατο και την Κυριακή.

 

 

 

 

Αυτή η δημιουργία με τίτλο "Pavoisé" σχηματίζεται από μια αντιπαράθεση των εθνικών χρωμάτων που χωρίζονται κάθε φορά από ένα άχρωμο γυαλί εναλλάσσοντας τις διάσημες λωρίδες πλάτους 8,7 cm, η κάθε μία.

 

 

 

 

 

 

Η συγκεκριμμένη τεχνική είναι "φετίχ" για τον διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη.

 

 

 

 

 

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δούλεψα με το τρίχρωμο. Αφήνοντας ένα κενό στοιχείο ανάμεσα σε κάθε μπλε-λευκή-κόκκινη σειρά το έργο επιτρέπει μια σύγκριση με αυτό που συμβαίνει έξω", δήλωσε ο 83χρονος Buren

 

 

Instagram- GALLERIA CONTINUA

 

 

Το έργο που θα σκεπάζει τον χειμερινό κήπο, για αρκετό καιρό, είναι αφιερωμένο στο μεγάλο ζωγράφο Claude Monet, ο οποίος, το 1878, παρουσίασε σε έργο του την οδό Montorgueil, στο κέντρο του Παρισιού, πλήρως στολισμένη στα χρώματα της γαλλικής σημαίας

 

 

.Για τον Εμανουέλ Μακρόν, "ο Ντάνιελ Μπουρέν υπογράφει ένα αποφασιστικά πατριωτικό έργο, βαθιά εμβληματικό  και κατεξοχήν ελεύθερο".

"Αυτή τη στιγμή που η ζωή θα επανακτήσει όλα τα δικαιώματά της, αυτό το έργο είναι μέρος της επιθυμίας να γίνουν τα Ηλύσια ένα μέρος δημιουργικότητας και να ζητήσουμε από όλους να κρατήσουν αυτό το κομμάτι : του θάρρους, της ελευθερίας και της επανεφεύρεσης της χώρας μας.

 

 

Αυτός είναι βαθιά ο ρόλος των καλλιτεχνών », πρόσθεσε ο αρχηγός κράτους που μίλησε σε προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου και επικεφαλής πολιτιστικών ιδρυμάτων, αναφέρει η Paris Match.

"Οι μορφές δημιουργίας, όποιες και αν είναι αυτές, και όλες οι τέχνες μαζί, συμβάλλουν σε αυτό που έχει να πει το έθνος μας με αυτόν τον τρόπο σε αυτή την κρίση", είπε ξανά ο Εμμανουέλ Μακρόν, καλώντας για "μια δημιουργική ενέργεια".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ