Θέλεις νεανικό δέρμα; Ενσωμάτωσε μόλις 4 συστατικά στη ρουτίνα σου για θεαματικά αποτελέσματα

Αυτά είναι τα 4 μαγικά υλικά για την επιδερμίδα σου 

Τα συμπληρώματα βιταμινών που ακολουθούν, είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λάμψη του δέρματός σας και μπορούν άμεσα να σας χαρίσουν μια πιο υγιή και νεανική εμφάνιση.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν εφαρμόζονται τοπικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι ισχυρά αντιγηραντικά. Μπορείτε επιπλέον να αναζητήσετε τα παρακάτω συστατικά στις ετικέτες των προϊόντων φροντίδας του δέρματός σας για πιο φωτεινό και νεανικό δέρμα.

  • Βιταμίνη C

«Η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στα εσπεριδοειδή, δεν καταπολεμά απλώς τα κρυολογήματα, αλλά διεγείρει επίσης τους ινοβλάστες, οι οποίοι βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου που μειώνει τις ρυτίδες», λέει η Jeannette Graf, MD, βοηθός κλινικού καθηγητή δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά στην εξασθένιση των ενοχλητικών καφέ κηλίδων, αναστέλλοντας την τυροσίνη, ένα ένζυμο απαραίτητο για την παραγωγή μελανίνης.

  • Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε φάρμακα για τη θεραπεία της ψωρίασης, επειδή βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής. Τα τελευταία χρόνια οι ευεργετικές της δυνάμεις αξιοποιούνται επίσης στο χώρο της φροντίδας του δέρματος. «Η βιταμίνη D υποστηρίζει τη ρύθμιση του ελέγχου της ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος και ηρεμεί το ανοσοποιητικό σύστημα», εξηγεί ο Eric Schweiger, δερματολόγος της Νέας Υόρκης.

  • Βιταμίνη Α

Αυτή η εξαιρετικά αποτελεσματική αντιγηραντική βιταμίνη – η οποία διατίθεται σε μορφές όπως ρετινόλες και ρετινοειδή – συνίσταται για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Η βιταμίνη Α διορθώνει την επιδερμική ατροφία, η οποία αραιώνει το δέρμα, καθιστώντας την επιδερμίδα λιγότερο παχιά και σφριγηλή.

  • Ασβέστιο

Αν και είναι κυρίως γνωστό ως το συστατικό που προέρχεται από το γάλα και τα γαλακτοκομικά και ενισχύει σημαντικά την υγεία των οστών, το ασβέστιο έχει επίσης σημαντικά οφέλη για το δέρμα. Ειδικότερα, το ασβέστιο βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος, το οποίο προστατεύει το δέρμα σας από την εισβολή παθογόνων μικροοργανισμών και επιπλέον “κλειδώνει” την υγρασία. Τα άτομα με ξηρό ή/και εύθραυστο δέρμα επωφελούνται ιδιαίτερα από προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι πλούσια σε ασβέστιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ