Ανδρέας Ανδρεάδης: Θα ξεπεράσουμε τα 12 δις ευρώ τουριστικά έσοδα το 2021! Το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί πολύ πάνω από 6%!

Ποσό αδιανόητο πριν από μερικούς μήνες

Τα τουριστικά έσοδα της χώρας το 2021 ενδέχεται να φτάσουν τα 12 δις ευρώ, ποσό αδιανόητο πριν από μερικούς μήνες.

Αυτό επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Sani/Ikos Group Ανδρέας Ανδρεάδης σε σχόλιό του σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου στους Financial Times, μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι «τον Μάιο λέγαμε ότι αν καταφέραμε να φτάσουμε το 40% των κρατήσεων του 2019, θα ήμασταν πολύ τυχεροί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα και μετά τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου, θα ξεπεράσουμε το 50% ή και το 60%, εάν δεν υπάρξει κάποια απροσδόκητη εξέλιξη όσο αφορά την πανδημία».

Επ' αυτής της εκτίμησης, ο κ. Ανδρεάδης σχολιάζει ότι "καλά τα λέει ο Γιάννης Ρέτσος" και ότι εάν συνυπολογίσουμε ότι τα έσοδα ανά άφιξη φέτος είναι 25% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας για το 2021 είναι πιθανόν να φτάσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αριθμός αδιανόητος πριν από μερικούς μήνες. Το ελληνικό ΑΕΠ σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί πολύ πάνω από 6%, υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης.

Η προσέλκυση υψηλού οικονομικού επιπέδου επισκεπτών φέτος, που αποτυπώνεται στην κατά 25% αύξηση των εσόδων ανά άφιξη, όπως σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, οφείλεται στην έλλειψη επιλογών γι αυτήν την κατηγορία τουριστών, καθώς πολλοί προορισμοί και κρουαζιέρες εκτός ΕΕ δεν άνοιξαν. Το μεγάλο στοίχημα της χώρας, τονίζει, είναι πως θα τους ξαναφέρουμε αυτούς τους τουρίστες όταν ανοίξει ο ανταγωνισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ