Λίντα Ζερβάκη: Η Ελληνίδα παρουσιάστρια ειδήσεων στα καλύτερα κανάλια της Γερμανίας - τσουγκρίζει ούζο & «γεια μας» με τον συμπαρουσιαστή της (βίντεο)

Έχει καταγωγή από την Κρήτη

Η Λίντα Ζερβάκη έχει περάσει από τα καλύτερα κανάλια της Γερμανίας ενώ την Κυριακή ήταν μια από τις δύο δημοσιογράφους που συντόνισαν το τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τους υποψηφίους για την Καγκελαρία.

Πέρα από την 46χρονη δημοσιογράφο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ProSieben την τηλεμαχία ερωτήσεις στους πολιτικούς απηύθυνε και η Γερμανίδα τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού «SAT.1» Kλαούντια φον Μπράουχιτς.

Ποια είναι η μελαχρινή Λίντα Ζερβάκη - Όταν κέρασε ούζο τον συμπαρουσιαστή της

Η Λίντα μέχρι τον Απρίλιο του 2021 παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων των 20:00 του πρώτου καναλιού ARD. Μάλιστα έγινε τότε η πρώτη γυναίκα ειδησεογράφος που οι πρόγονοί της ήταν μετανάστες. 

Με καταγωγή από την Κρήτη η Ζερβάκη είναι κόρη Ελλήνων εργατών που μετανάστευσαν στο Αμβούργο, ενώ η ίδια φοίτησε στο Friedrich-Ebert-Gymnasium μέχρι το 1994. 

Ο πατέρας της είχε περίπτερο στο Αμβούργο. Μετά τον θάνατό του, η Ζερβάκη και οι αδερφοί της αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την μητέρα τους και να εργάζονται στο περίπτερο ενώ ήταν ακόμα παιδιά. Μέχρι την ηλικία των 28 ετών, η Ζερβάκη εργαζόταν στο περίπτερο τις Κυριακές. Μάλιστα η ίδια έχει εκδόσει και βιβλία με το πρώτο της να είναι αφιερωμένο σε εκείνα τα χρόνια.

H Λίντα είναι παντρεμένη με συνάδελφό της και μητέρα δύο παιδιών. Στο σχολείο το παρατσούκλι της ήταν «τζατζίκι» ενώ, είχε δεχτεί από ορισμένους συμμαθητές της ένα είδος bullying λόγω της ελληνικής καταγωγής της, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung»

Επίσης είχε πει σε συνέντευξή της στο ίδιο μέσο ότι «Ζούσαμε με τους γονείς μου σε ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου το μοιραζόμουν με τα μεγαλύτερα αδέρφια μου μέχρι που έγινα 18 ετών. Δεν ξέραμε πολλές φορές αν τα χρήματα που είχαμε θα μας έφθαναν να βγάλουμε το μήνα».

 

Ακόμα στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι «δεν είναι αυτονόητο για τους Γερμανούς πως, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων και τους ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι αλλοδαποί και παρουσιαστές ειδήσεων.Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος για να το καταλάβουν».

Τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και αποχώρησε από την εκπομπή «Tagesschau» του ARD για να ενταχθεί στο δυναμικό του τηλεοπτικού δικτύου ProSieben, είχε αποχαιρετήσει τους συναδέλφους και τον συμπαρουσιαστή της με έναν άκρως ελληνικό τρόπο, αφού έφερε στο στούντιο ούζο.

Στο προφίλ της δε στο Instagram θα βρει κανείς και μια φωτογραφία με μερικά μπουκάλια ούζου και το hastag «γενική πρόβα»!

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ