Η ΕΣΗΕΑ προτρέπει τους δημοσιογράφους να εμβολιαστούν - «είναι πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικό καθήκον»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Να εμβολιαστούν καλεί τους δημοσιογράφους η ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε χθες Παρασκευή (17/9) σχετικήη ανακοίνωση.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι τάσσεται σταθερά υπέρ του μαζικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού κατά της εξάπλωσης της covid-19.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν ότι ο εμβολιασμός πέρα από μέσο ατομικής προστασίας είναι πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικό καθήκον.

Στην κοινή μάχη για τον περιορισμό των οδυνηρών επιπτώσεων της πανδημίας, το εμβόλιο είναι το πλέον ισχυρό όπλο. Παρά τα διαφαινόμενα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον Κλάδο μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και τις διοικήσεις των δημόσιων ΜΜΕ να επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους τους και να εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα υγιεινής και την περιοδική ανίχνευση μέσω διαγνωστικών τεστ για όλους τους εργαζόμενους τους. Όπως επισημαίνουν ο ΠΟΥ και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη αξιοποίηση των όπλων της ανίχνευσης μέσω των διαγνωστικών τεστ και βέβαια της θεραπείας.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζει να στηρίζει με χιλιάδες δωρεάν διαγνωστικά τεστ τους χώρους εργασίας που το ζητούν. Εφάρμοσε και φέτος πρόγραμμα για την ασφαλή επιστροφή από τις θερινές διακοπές με διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους.

Επισημαίνουμε επίσης ότι, η νομοθεσία υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού και σε καμία περίπτωση σε χορήγηση προσωπικών δεδομένων εγγράφως ή ηλεκτρονικά. Τα ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους ή αποθηκευμένα, τέτοια στοιχεία, καλούνται και οφείλουν να τηρήσουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ