Ο πιο hot άνδρας του Hollywood, ο George Clooney, έγινε ακόμη πλουσιότερος – Πώς διπλασίασε την περιουσία του με μία κίνηση;

The Last Movie Star

Ο George Clooney ξεκίνησε την καριέρα του στη βιομηχανία του θεάματος στις αρχές της δεκαετίας του '80 συμμετέχοντας σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 1992 έκανε το τηλεοπτικό του breakout ως Dr. Doug Ross στο TV ER. Η επιτυχημένη σειρά οδήγησε σε σημαντικούς κινηματογραφικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Batman, ενώ το 2005, ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία του στη Syriana.

Το περιοδικό TIME τον αποκάλεσε "The Last Movie Star" και το περιοδικό People τον ονόμασε δύο φορές "τον πιο σέξι άντρα εν ζωή". Το 2014, ο Clooney, που τα tabloid είχαν χαρακτηρίσει ως «τον πιο περιζήτητο εργένη» έκανε πρόταση γάμου στη διεθνή δικηγόρο και ακτιβίστρια Amal Alamuddin, την οποία και παντρεύτηκε.

Η Alamuddin είναι Βρετανίδα γεννημένη στον Λίβανο, νομικός με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, που εκπροσώπησε πελάτες υψηλού κύρους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή των Wikileaks, Julian Assange.

Ο Clooney και η Alamuddin παντρεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στη Βενετία της Ιταλίας. Τρία χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με την εγκυμοσύνη της, τα οποία υποστήριζαν ότι η Amal ήταν έγκυος και περίμενε δίδυμα.

Πράγματι, στις 6 Ιουνίου 2017 η όμορφη δικηγόρος γέννησε ένα κορίτσι και ένα αγόρι - την Ella και τον Alexander - σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Τα δίδυμα είναι τα πρώτα παιδιά τόσο για τη μαμά όσο και για τον μπαμπά τους, οι οποίοι όταν τα έφεραν στη ζωή εξέδωσαν μια διασκεδαστική και αστεία ανακοίνωση, μέσω του εκπροσώπου τύπου του Clooney, σχετικά με το πώς ο 56χρονος τότε περήφανος πατέρας αντιμετώπιζε την εμπειρία!

Η ανακοίνωση έλεγε:

«Σήμερα το πρωί καλωσορίσαμε την Ella και τον Alexander Clooney στη ζωή μας. Η Ella, ο Alexander και η Amal είναι όλοι υγιείς, χαρούμενοι και τα πάνε μια χαρά. Ο George έχει ηρεμήσει και θα αναρρώσει σε λίγες μέρες».

Ο George Clooney όμως, εκτός από διάσημος ηθοποιός, σύζυγος της επιτυχημένης δικηγόρου Amal Alamuddin, μπαμπάς της Ella και του Alexander, και γενικότερα εκτός από άντρας τύπου #πιοhotπεθαίνεις, είναι και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood, με τις ταινίες του να ξεπερνούν σε εισπράξεις τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα το 2017, ο Clooney φέρεται να κέρδισε περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό.

Πώς όμως κατάφερε να γίνει πολυεκατομμυριούχος;

Το 1993 η περιουσία του δεν ξεπερνούσε τα 500.000 δολάρια.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε;

Βάσει πρόχειρων υπολογισμών ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια.

Λοιπόν, ο γοητευτικός ηθοποιός συνδύασε την υποκριτική με την εταιρεία τεκίλας που είχε, την Casamigos, την οποία ίδρυσαν αυτός και οι συνεργάτες του το 2013.

Λέγεται ότι το 2017 πούλησε την εταιρεία του για το αστρονομικό ποσό των 239 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα το 2018, ο Zack O'Malley Greenburg από το Forbes ανακοίνωσε ότι ο Clooney είχε κερδίσει το εντυπωσιακό ποσό των 239 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους performers στον κόσμο.

Τα περισσότερα από τα κέρδη του Clooney κατά τη διάρκεια του έτους ωστόσο, πιστώθηκαν στην εταιρεία τεκίλας του Casamigos, η οποία αγοράστηκε από την Diageo - μια εταιρεία αλκοολούχων ποτών που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Diageo αγόρασε την Casamigos για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το οποίο ουσιαστικά κατέληξε στο μεγαλύτερο payday που είχε δει ποτέ ο Clooney.

Έτσι από το 2020 η περιουσία του υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ακριβώς τα διπλάσια χρήματα από τα 250 εκατομμύρια δολάρια που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε υπάρχουν άπειρες δυνατότητες να ξοδέψει κανείς τόσα χρήματα.

Πού όμως επιλέγει να τα ξοδεύει ο George Clooney;

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι άντρες αγαπούν σε κάποιο βαθμό τα αυτοκίνητα. Έτσι και ο George ξοδεύει μέρος της περιουσίας του σε αυτά και συγκεκριμένα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, των οποίων είναι λάτρης. Και εμείς χαιρόμαστε γι’ αυτό, αφού όπως όλοι ξέρουμε είναι καλά για το περιβάλλον κι έτσι πρόκειται για μία win – win situation.

Μάλιστα το 2005 ο Clooney έγινε πρωτοσέλιδο όταν αγόρασε ένα πολύ ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα αγόρασε ένα Tango T600, το οποίο περιγράφεται από την Daily Mail ως «τόσο exclusive και ακριβό που μόνο 12 τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στον κόσμο».

Τέλος, ο δημοφιλής ηθοποιός είναι γνωστός και για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, αφού κάνει συχνά δωρεές σε διάφορα ιδρύματα. Το 2018 δώρισε 500.000 δολάρια στο March For Our Lives.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ