Μια γεστική πρόταση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο - δεν θα σας πάρει ούτε μια ώρα να τις φτιάξετε

Με σάλτσες σόγιας και worcestershire!

ΥΛΙΚΑ

5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

450 γρ. κιμάς κοτόπουλο

1 κ.σ. ντοματοπελτές

1 1/2 φλ ρύζι, βρασμένο

1 μέτριο καρότο, τριμμένο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σάλτσα worcestershire

1/2 φλ. κατεψυγμένο καλαμπόκι

140 γρ. φέτα, τριμμένη και επιπλέον για πασπάλισμα

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Κόβουμε την πάνω άκρη από κάθε πιπεριά και καθαρίζουμε σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.

2 Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές, για 5-7 λεπτά.Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

3 Σπρώχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια πλευρά του τηγανιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς, βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.

4 Προσθέτουμε και το ρύζι, το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα worcestershire και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.

5 Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 25-30 λεπτά.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ