Συγκινεί το βίντεο από το "Όραμα ελπίδας" για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών - Η Αγγελική & ο Κώστας "ήρωες" που έσωσαν ζωές

Δύο ιστορίες ανθρωπιάς και μεγαλείου που συγκινούν.

Το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

O σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" γιορτάζει τους 160 μέχρι σήμερα ήρωες του, που πρόσφεραν μόσχευμα σε έναν συνάνθρωπο τους, χαρίζοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή!

Παράλληλα γιορτάζει και τους περισσότερους από 120.000 εγγεγραμένους στο σύλλογο εθελοντές δότες που είναι η πηγή της δύναμης του!

"Χωρίς όλους εσάς το "Όραμα" δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Σας ευχαριστούμε!

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε κάθε ασθενής να βρίσκει τον "πολυπόθητο" συμβατό συνάνθρωπο του.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας!", αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

"Ο αδερφός μου ο Γιώργος - Η αδερφή μου η Αγγελική"

Στην πρώτη ιστορία που περιέχει το συγκινητικό βίντεο  που ακολουθεί η Αγγελική αφηγείται πώς αποφάσισε μια μέρα στη Σύρο να δώσει δείγμα και να γίνει εθελόντρια δότης μυελού των οστών.

Έτσι έσωσε το Γιώργο. Χωρίς αυτήν ο Γιώργος δεν θα μπορούσε να δει το μικρό μωρό του.

Η Αγγελική και ο Γιώργος είναι και οι δύο από τη Σύρο. Μοιάζει με θαύμα που ζούσαν και οι δύο στο ίδιο νησί, όταν για να βρει δότη ένας ασθενής ψάχνει όλο τον κόσμο.

Από τη στιγμή που γνωρίστηκαν , δύο χρόνια μετά τη μεταμόσχευση, θεωρούν ο ένας αδερφό του άλλου.

"Κώστας και Στεφανία"

Η Στεφάνια είναι σήμερα φοιτήτρια ιατρικής. Ο Κώστας χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να της δώσει μυελό των οστών, όταν τον ενημέρωσαν ότι το δείγμα που έδωσε, είναι συμβατό με έναν ασθενή.

Χάρη στον Κώστα η Στεφανία μπορεί να κυνηγήσει τα όνειρα της, κι ό Κώστας αισθάνετα πώς μέσα από την πράξη του αυτή πήρε κι αυτός ένα μεγάλο δώρο.

Δείτε το βίντεο

Ο σύλλογος "Όραμα Ελπίδας"

“Μετά από 30 χρόνια προσφοράς η οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης με την συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Αποτελεί δέσμευση για όλους μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας χωρίς ελπίδα για ζωή.

Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.” Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο Σύλλογος

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ