Story of the day: Όλο το διαδίκτυο παραμιλάει με αυτό το μωράκι - Φαρμακευτική αγωγή του προκάλεσε τεράστια τριχοφυΐα (φωτό)

Δείτε πως είναι ο μικρούλης... 

Μία περίεργη πάθηση έχει κάνει ένα μωράκι πασίγνωστο στο διαδίκτυο. Ο 5 μηνών Mateo Hernandez, μετά από φαρμακευτική αγωγή απέκτησε έντονη τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα.

Ο Mateo παίρνει ένα φάρμακο που ονομάζεται diazoxide και ως αποτέλεσμα έχει γεμίσει τρίχες σε όλο του το σώμα.

Bri Shelby

Οι γονείς του πόσταραν ένα βίντεο στο tiktok το οποίο έκανε 35 εκατ. views. Έτσι το μωρό έγινε πασίγνωστο. 

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του Mateo, το Buzzfeed μίλησε στους γονείς του, Bri Shelby και Jared Hernandez.

 

 

"Ο γιος μας διαγνώστηκε με την ασθένεια congenital hyperinsulinism  μια κατάσταση όπου το πάγκρεας παράγει πάρα πολύ ινσουλίνη και σάκχαρα στο αίμα είναι επικίνδυνα χαμηλά", εξήγησε η Bri.

"Αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του και οι γιατροί μας είπαν και ότι ευτυχώς διαγνώστηκε έγκαιρα, γιατί οι περισσότεροι γονείς δεν συνειδητοποιήούν οτι το μωρό τους είχε αυτή την κατάσταση μέχρι να έχουν επιληπτικές κρίσεις ή να μην αναπνέουν", πρόσθεσε.

 

 

Μετά την διάγνωσή του, ο Mateo άρχισε να παίρνει το συγκεκριμένο φάρμακο. "Το μωρό μας έπρεπε να έχει τη μέγιστη δόση αυτού του φαρμάκου για να υπάρχει αποτέλεσμα επειδή το σώμα του δεν ανταποκρίθηκε στις χαμηλότερες δόσεις", είπε, για αυτόν ακριβώς τον λόγο έβγαλε και πολλές τρίχες σε όλο του το σώμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ