Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουΐζα της Νορβηγίας έχει γενέθλια -Η παρολίγο διάδοχος του θρόνου - ο γάμος - το διαζύγιο - η αυτοκτονία του συζύγου (φώτο-βίντεο)

Η πριγκίπισσα με την απροσδόκητη καριέρα και την περιπετειώδη ζωή έγινε 50 ετών

22 Σεπτεμβρίου 1971: Εκείνη τη μέρα στο Όσλο, η πριγκίπισσα Σόνια της Νορβηγίας, σύζυγος του πρίγκιπα Χάραλντ Ε΄, φέρνει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

 

 

Ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα Märtha Louise. Εικοσιδύο μήνες αργότερα η βασιλική οικογένεια μεγαλώνει με ένα αγοράκι τον Πρίγκιπα Χάακον .

 

 

Κάτι που ανατρέπει τη μοίρα της μεγάλης του αδερφής. Σύμφωνα με το νόμο της Νορβηγίας ο Χάακον θα είναι ο διάδοχος του θρόνου.

 

 

Σήμερα η πριγκίπισσα Μάρθα Λουΐζα είναι τέταρτη στην γραμμή διαδοχής του Νορβηγικού θρόνου, μετά τον αδελφό της και τα ανίψια της, βρίσκεται επίσης στη σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου, ως τρισέγγονη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

 

 

Η πριγκίπισσα γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1971 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρικσοσπιτάλετ στο Όσλο, κόρη του Διαδόχου Πρίγκιπα Χάραλντ και της Διαδόχου Πριγκίπισσας Σόνια.

 

 

Την στιγμή της γέννησής της, δεν ήταν γραμμή διαδοχής του θρόνου, επειδή μέχρι το 1990 μόνο τα αρσενικά μέλη μπορούσαν να κληρονομήσουν το νορβηγικό θρόνο (Σαλικός νόμος).

 

 

 

 

Η Βάφτιση της έγινε λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. Νονοί της ήταν ο παππούς της βασιλιάς Όλαφ Ε΄ της Νορβηγίας, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Σουηδίας, ο Κόμης Φλέμινγκ Βάλντεμαρ του Ρόζενμποργκ, η θεία της Πριγκίπισσα Ράγκνχιλντ της Νορβηγίας, η γιαγιά της Ντάγνι Χάραλντσεν, ο θείος Χάακον Χάραλντσεν, ο Νιλς Γιόργκεν Άστρουπ και η Ίλμι Ρίντερβολντ.

 

 

Η πριγκίπισσα που επικοινωνεί με τους αγγέλους

Η Μάρθα Λουΐζα  δεν θα είναι ποτέ βασίλισσα της Νορβηγίας. Το γνωρίζει  και το έχει αποδεχθεί.

 

 

Το γεγονός αυτό της έδωσε την δυνατότητα να έχει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στη ζωή της.

 

 

Μάλιστα δεν δίστασε να αγνοήσει τα στερεότυπα και να ασχοληθεί με επαγγελματικές δραστηριότητες που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς  για την κόρη ενός βασιλιά.

 

 

 Η νεαρή γυναίκα σπούδασε Φυσικοθεραπεύτρια  και το 2002 αποφάσισε εγκαταλείψει τα βασιλικά προνόμια για να μπορέσει να εργαστεί.

 

 

 Προσανατολίστηκε αρχικά σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες  γύρω από λαϊκά παραμύθια και παραδοσιακά τραγούδια.

 

 

Συγγραφέας βιβλίων και ηχητικών βιβλίων, έχει επίσης παρουσιάσει αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

 

 

Αλλά πάνω απ 'όλα, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να επικοινωνήσει με ζώα και αγγέλους, το 2007 δημιούργησε το δικό της κέντρο εναλλακτικής θεραπείας "Astarte Education".

 

 

Ένα «Σχολείο Αγγέλων» (όπου ο κάθε μαθητής μαθαίνει να συνομιλεί με τους αγγέλους του) που προφανώς, τη στιγμή της δημιουργίας του, προκάλεσε μεγάλη κριτική στη Νορβηγία.

 

 

Παρόλα αυτά γέμισε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε!

 

 

Αφού έκλεισε αυτό το σχολείο το 2018, η πριγκίπισσα  Μάρθα - Λουΐζα ξεκίνησε άλλες περιπέτειες, αναφέρει η Paris Match.

 

 

Παθιασμένη με τα άλογα και πετυχημένη αναβάτης - έχοντας συμμετάσχει στην εθνική ομάδα ιππασίας για λίγα χρόνια - ξεκίνησε το κανάλι YouTube Hest360 (hest σημαίνει άλογο στα νορβηγικά), αφιερωμένο στην ιπποδύναμη.

 

 

Σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα, εκείνη και ο σύντροφός της, ο Καλιφορνέζος σαμάνος Νταρκ Βερέτ, πραγματοποίησαν μια πνευματική περιοδεία την άνοιξη του 2019 στη Δανία και τη Νορβηγία.

Princess Märtha Louise- Instagram

Σήμερα βγάζει ένα βιβλίο ... πλεκτών μοτίβων.

 

 

Ο γάμος - το διαζύγιο & η κατάθλιψη & η αυτοκτονία του συζύγου

 

 

Στις 24 Μαΐου 2002 η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρι Μπεν στο Τρόντχαϊμ, το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες: την Ματθίλδη Αντζέλικα Μπεν (2003-). την Λία Ισιδώρα Μπεν (2005-) .την Έμμα Ταλλούλα Μπεν (2008-)

 



Στις 5 Αυγούστου 2016, το Βασιλικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα και ο Άρι Μπεν χωρίζουν και ξεκινούν τις διαδικασίες διαζυγίου, αλλά θα έχουν κοινή επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

 

 

 

 Χώρισαν επισήμως το 2017. Το διαζύγιο είναι το πρώτο στη σύγχρονη ιστορία της Βασιλικής Οικογένειας της Νορβηγίας.

Ο Άρι Μπεν αυτοκτόνησε τα Χριστούγεννα 2019, στα 50α γενέθλια του, αφού πρώτα έδωσε μια μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ