Ελεονώρα Μελέτη: «Εύχομαι κάποια στιγμή να ξεβρακωθούν πρόσωπα της τηλεόρασης» - τι είπε για την μητρότητα & τον άντρα της (βίντεο)

Μίλησε για όλα στην εκπομπή «Ελένη»

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για την πορεία της στο χώρο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τη γέννα της αλλά και για τη νέα της εκπομπή στο MEGA.

«Μου αρέσει να παίζω καθαρά, αληθινά με τους συνεργάτες μου. Μπορούν να βγουν και να το επιβεβαιώσουν. Τους αγαπώ, τους φροντίζω και τους σέβομαι. Πολύ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η τηλεόραση είναι σημαντικό σπορ. Η τηλεόραση είναι σκληρός χώρος. Στη τηλεόραση γίνονται τα ακατάληπτα πίσω από τις κάμερες και το ξέρουν όλοι.

Κάποια στιγμή εύχομαι να ξεβρακωθούν, κυριολεκτικά κι όπως το λέω, πρόσωπα της τηλεόρασης, που θα αποκαλυφτεί το πραγματικό τους πρόσωπο στον κόσμο. Αν και πιστεύω ότι ο κόσμος είναι γάτα. Αντιλαμβάνεται. Μπορεί να αργεί, αλλά καταλαβαίνει. Για εμένα έχει τεράστια σημασία ο σεβασμός στις συνεργασίες. Από εκεί και πέρα άνθρωποι είμαστε, κατά τη διάρκεια της πορείας μας σε αυτό το χώρο κάνουμε λάθη, κάνουμε ατοπήματα [...]

Είναι σκληρό σπορ. Είμαστε σκληροί άνθρωποι μεταξύ μας πολλές φορές. Ο ανταγωνισμός μερικές φορές το κάνει πιο έντονο όλο αυτό. Είναι ο τοξικός ανταγωνισμός αυτός. Δεν είναι ο καλός [...] Όπου υπάρχει το άγχος και η πίεση της δουλειάς η τοξικότητα είναι πολύ εύκολο να ξεφυτρώσει παντού κι από πολλούς. Το θέμα είναι να γράφονται λάθη και να έχεις τη δυνατότητα να τα διαχειριστείς με το λιγότερο δυνατό κόστος για εσένα και τους ανθρώπους σου. Εκεί έχω καταλήξει» είπε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη μιλώντας για τον χώρο της τηλεόρασης.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν πρωτοέγινε μητέρα είπε: «Πήγα σε ειδικό. Είχα το διπολικό συναίσθημα της απόλυτης ευτυχίας και της απόλυτης αμηχανίας ως προς τον εαυτό μου. Δεν ήξερα ποια είμαι. Πράγματα που αγαπούσα, δεν τα ήθελα πια. Σταμάτησα να δουλεύω 3 χρόνια σχεδόν. Όλο αυτό το πράγμα (σ.σ η μητρότητα) έχει και γκρίζες ζώνες.

Κι αυτές τις γκρίζες ζώνες δεν μας τις λένε εύκολα σαν να μην πρέπει να αποδομηθεί η ιερότητα και η τελειότητα της μητρότητας. Δεν την προσβάλλει κανείς να βγει και να πει πως είναι φυσιολογικό μια γυναίκα, χωρίς να έχει επιλόχειο, μπορεί και να μη νιώθει πολύ στα καλά της όταν έχει γεννήσει. Δε σημαίνει ότι δεν αγαπάς το παιδί σου, τον άντρα σου και τη ζωή σου. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο του επιλόχειου ψυχισμού που έχεις το δικαίωμα να νιώθεις όπως γουστάρεις».

«Δηλώνω ότι έχω υπάρξει πολύ ερωτευμένη με τον Γιάννη Βούρο. Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους πιο ωραίους πρωταγωνιστές, ιδίως όταν έκανε τον κακό, τον γκομενιάρη που πλήγωνε τις γυναίκες στα σίριαλ της Άννας Ανδριανού…», εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη και πρόσθεσε:  «Αυτή η φωνή του η φοβερή, το ύφος, αυτό το βλέμμα… ήμουν πολύ ερωτευμένη. Ο Γιάννης Βούρος πήρε τον άντρα μου και έμεινα…Λέω τι τον πήρε να του πει;».

Ακόμα αναφέρθηκε στη διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της λέγοντας: 

«Γελάω με τα sites ή όταν γράφουν κάτω από τις φωτογραφίες με τον άντρα μου‘ κοιτά την γριά, δίπλα του’. Δεν απαντώ σε σχόλια μόνο όταν είναι καλοπροαίρετα και μπορούν να σε βοηθήσουν. Σε μια κοινωνία που μιλάμε για πατριαρχία και γυναικοκτονία γιατί δεν μιλάμε για μισογυνισμό; Το να θες να θίξεις και να προσβάλεις το φύλο σου δεν σε τιμά.

Δεν σταματάνε ποτέ τα ταμπού και τα στερεότυπα. Είναι σαν ακυρώνεις στους άλλους τον σκοπό του φύλου σου.».

Αυτό είναι το νέο βιβλίο της Ελεονώρας Μελέτη

Την ίδια ώρα η παρουσιάστρια μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram μοιράστηκε με τους followers της το εξώφυλλο του βιβλίου της με την ίδια να γράφει:

«Έχω μεγάλη χαρά σήμερα που μοιράζομαι μαζί σας το εξώφυλλο του βιβλίου μου από τις εκδόσεις @dioptrabooks . Ένα βιβλίο που δεν θα τολμούσα να βγάλω χωρίς τη δίκη σας παρότρυνση.

Μέσα από τη βιωματική αφήγηση, το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί τα στερεότυπα.

Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο,τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας.

Ο λόγος που αποφάσισα να τοποθετηθώ ανοιχτά για θέματα τόσο λεπτά και προσωπικά, όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος και η μητρότητα, είναι γιατί ανακάλυψα με το πέρασμα του χρόνου πως τελικά αυτά καθόλου δεν βιώνονται ως προσωπικά, αλλά περισσότερο ως οικογενειακά ή ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, (αν όχι οικουμενικά), συχνά με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά πόσο ασφυκτιούν ακόμα και οι ίδιες οι έννοιες που εκπροσωπούν, μέσα στα στενά καλούπια της διαχρονικά λαξευμένης κοινής γνώμης. Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες.

Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη.

Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε γι ´αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς.

Ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου τις εκδόσεις @dioptrabooks. Κωνσταντίνε, @alexandraavgerinou , σας ευχαριστώ για την πίστη σας. Ελπίζω με πολλές από εσάς να συναντηθούμε κ να ταυτιστούμε μέσα από τις διηγήσεις αληθινών γεγονότων μιας γυναίκας που πάντα της άρεσε να ψάχνει. Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ