Σπάνιες Vintage Pics: Έτοιμοι να δείτε μια παράσταση του 1932 στο διάσημο Folies Bergère; - Εκεί που εμφανίστηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα της Γαλλίας

Η παράσταση “Le Triomphe des Vamps”  στο διάσημο music hall 

To διάσημο music hall, Φολί Μπερζέρ ( Folies Bergère), βρίσκεται στην οδό Ρισέ 32, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κατασκευάστηκε αρχικά ως όπερα και άνοιξε το 1869 ως Φολί Τρεβίζ.

Ήταν μια αίθουσα μουσικής και θεαμάτων όπου η ανώτερη μεσαία τάξη του Παρισιού συνέρρεε για να παρακολουθήσει μια μεγάλη ποικιλία εκπληκτικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως μπαλέτο, καμπαρέ, ακροβατικά, παντομίμα, οπερέτες, τραγούδια και άλλα. Ο χώρος δεν άργησε να γίνει στέκι μποέμ και καλλιτεχνών που αναζητούσαν διασκέδαση και έμπνευση.

Η αίθουσα μετονομάστηκε σε Φολί Μπερζέρ το 1872, παίρνοντας το όνομά του από τη γειτονική οδό Μπερζέρ.

Wikipedia

Έφτασε στα ύψη της φήμης και της δημοτικότητάς του κατά τη Μπελ Επόκ, από τη δεκαετία του 1890 μέχρι τη δεκαετία του 1920.

Οι παραστάσεις των Φολί Μπερζέρ χαρακτηρίζονταν από εξωφρενικές ενδυμασίες, σύνολα και εφέ, και συχνά γυμνές γυναίκες.

Το 1926, η Ζοζεφίν Μπέικερ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια, προκάλεσε αίσθηση χορεύοντας στα Φολί Μπερζέρ με μια φορεσιά αποτελούμενη από μια κοντή φούστα με χειροποίητες μπανάνες και ένα κολιέ με χάντρες.

Wikipedia - 

Στη σκηνή των Φολί Μπερζέρ ανέβηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα και όλοι οι σταρ της εποχής: Ζοζεφίν Μπέικερ, Τσάρλι Τσάπλιν, Εντίτ Πιαφ, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Φρανκ Σινάτρα, Έλλα Φιτζέραλντ, Υβ Μοντάν, Μωρίς Σεβαλιέ και πολλοί άλλοι.

Το καμπαρέ συνεχίζει να λειτουργεί και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο της γαλλικής και παρισινής ζωής.

Τέχνες

Το Μπαρ στα Φολί Μπερζέρ, 1882, ένας από τους τελευταίους πίνακες του Εντουάρ Μανέ, δείχνει μια σερβιτόρα των Φολί Μπερζέρ που στέκεται μπροστά σε έναν καθρέφτη του μπαρ, στον οποίο αντικατοπτρίζεται τμήμα του καμπαρέ. Το όνομα της σερβιτόρας ήταν Συζόν. Σήμερα, ο πίνακας βρίσκεται στην Πινακοθήκη Κουρτώ στο Λονδίνο.

Η παράσταση “Le Triomphe des Vamps”  στο διάσημο music hall 

Το Vintage Every Day, δημοσιεύει δύο σπάνιες φωτογραφίες από την παράσταση “Le Triomphe des Vamps”  που ανέβηκε στο διάσημο Music Hall το 1932,

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις στη δεκαετία του 30 , στη σκηνή μαύρους άντρες να χορεύουν με λευκές γυναίκες.

Φαίνεται πως η Γαλλία ήταν πολύ μπροστά στο θέμα των φυλετικών διακρίσεων....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ