Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ - "Το θέμα θεωρείται λήξαν - Προέχει η ενότητα των απανταχού Ελλήνων" (φώτο-βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Μετά τη συνάντηση που κράτησε 30 λεπτά,  ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό, περιλαμβανομένων νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, 'Αλμπερτ Μπουρλά στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη ασχολούνται με απαιτητικά ερευνητικά προγράμματα, όπως έρευνα στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, όπως σημειώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, σύμμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, η οποία πραγματοποιήθκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό,αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ.

. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Η συνάντηση των δύο αντρών, οριστικοποιήθηκε μετά και τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, αλλά ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έγινε διευκρινιστική δήλωση και όλοι πήραν απαντήσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ