Αρνητές εμβολίων: Ποιοι είναι οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» - μοιράζουν πρόστιμα εκατομμυρίων & δικτυώνονται πανελλαδικά

«Τις δηλώσεις αυτές τις υπογράφουν τρεισήμισι χιλιάδες άτομα»

Από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου οδηγήθηκε χθες στο γραφείο του εισαγγελέα η 51 ετών αρνήτρια – φυσιοθεραπεύτρια που, αν και σε αναστολή εργασίας ως ανεμβολίαστη, συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της, προκαλώντας “πονοκέφαλο” στις τοπικές Αρχές.

Προχθές, μάλιστα, μαζί με τον σύζυγό της, “ταμπουρώθηκαν” στο φυσιοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ του δήμου Μινώα Πεδιάδας και παρά την, επί ένα τετράωρο, προσπάθεια αστυνομικών και δημοτικών παραγόντων να τους πείσουν να ανοίξουν, αυτοί παρέμεναν κλειδωμένοι στο εσωτερικό του. Χρειάστηκε οι αστυνομικοί να σπάσουν την πόρτα και να προχωρήσουν στην συνέχεια στη σύλληψή τους.

Το ζευγάρι αφού πέρασε τη νύχτα στο Α.Τ. Μινώα Πεδιάδος,την Παρασκευή οδηγήθηκε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και στην συνέχεια ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής.
Η φυσιοθεραπεύτρια επικαλείται τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς».

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Μινώα Πεδιάδος Όλγα Δραμουντάνη, με δηλώσεις των Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών - που έχει στείλει στον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες - ζητά από τον καθένα να της καταβάλει «πρόστιμο» ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ. «Τις δηλώσεις αυτές τις υπογράφουν τρεισήμισι χιλιάδες άτομα, ενώ κοινοποιούνται και στον πρωθυπουργό» προσέθεσε η κ. Δραμουντάνη.

Η 51 ετών φυσιοθεραπεύτρια είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις αρνητών – Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών, που καταγράφονται καθημερινά σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, τράπεζες κ.α.

Κρήτη: Αρνήτρια δημοτική υπάλληλος έσπασε  αναστολή και… το λουκέτο

Ακόμη και λουκέτο έβαλαν στην πόρτα υπηρεσίας του δήμου Μινώα Πεδιάδος για να αποτρέψουν την είσοδο υπαλλήλου – αρνήτριας εμβολιασμού που είναι σε αναστολή, ωστόσο, ούτε αυτό στάθηκε αρκετό. Πριν λίγες ημέρες η πόρτα βρέθηκε παραβιασμένη και η υπάλληλος στο πόστο της, ως μη όφειλε, με αποτέλεσμα να φτάσει η υπόθεση στο γραφείο του εισαγγελέα και να ακολουθήσει μήνυση από την δημοτική αρχή σε βάρος της.

 Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη, πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη υπόθεση που ξεκίνησε με την θεσμοθέτηση της υποχρέωσης, κατ’ αρχάς, του διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και συνεχίστηκε και με την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, στους οποίους ανήκει και η υπάλληλος, καθώς εργάζεται στο Φυσικοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η αντιδήμαρχος, η υπάλληλος αρνήθηκε εξ’ αρχής να υποβάλλεται στα προβλεπόμενα διαγνωστικά τεστ και απάντησε στο δήμο με την γνωστή επιστολή των “Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών”. Παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε αναστολή εργασίας συνέχισε να προσέρχεται στην δουλειά, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε και να εμβολιαστεί, συνεχίζοντας, όμως, το ίδιο “τροπάριο”.

“Καθώς επέμενε να βρίσκεται στο χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου και να θέτει έτσι σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών, της ζητήσαμε τα κλειδιά, τα οποία αρνήθηκε να παραδώσει. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε με λουκέτο την πόρτα για να την αποτρέψουμε. Όμως, βρήκαμε παραβιασμένη την πόρτα και την ίδια στο εσωτερικό του Φυσικοθεραπευτηρίου” εξήγησε η κ. Δραμουντάνη.

Μπροστά σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας και ακολούθησε προχθες η υποβολή μήνυσης σε βάρος της επίμονης αρνήτριας – υπαλλήλου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Όλο αυτό το διάστημα, προσέθεσε η κ. Δραμουντάνη, η σε αναστολή υπάλληλος έχει στείλει δεκάδες φακέλλους – καταγγελίες, στρεφόμενη κατά του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του δημοτικού συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων, διεκδικώντας από τον καθένα αποζημίωση ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Ποιοι είναι οι «Αυτόχθονες»

Πίσω από τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είναι σαφές ότι υπάρχει οργανωμένη ομάδα, η οποία, μάλιστα, στην ιστοσελίδα της παρέχει σειρά εγγράφων, διαφορετικών ανά περίπτωση, με την διευκρίνιση ότι τα κείμενα που επιδίδονται «τα οποία υπογράφουμε ομαδικά σε μια λίστα ονομάτων». Ενδεικτικά υπάρχουν δηλώσεις για την αναστολή εργασίας στο Δημόσιο, προς τους εισαγγελείς και προς διευθυντές και προϊσταμένους τραπεζών, κ.α.

Προς τους τελευταίους, μάλιστα, η «ενημερωτική επιστολή – σύμβαση» ξεκινά ως εξής: «Κατ΄ εξουσιοδότηση περισσοτέρων των 1.000 Τοπικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα σας γνωστοποιούμε την παρούσα επιστολή με την Σύμβαση που ακολουθεί. Η παρούσα επιστολή – Σύμβαση απευθύνεται σε όλους εσάς, που εν γνώσει ή εν αγνοία σας, είστε ως φυσικά πρόσωπα και άμεσα εμπλεκόμενοι, στην μεγαλύτερη απάτη που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα…»

Αντί αμοιβής

Όλα αυτά με το αζημίωτο καθώς, έχει συγκεκριμένο κόστος. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα:

«Εξουσιοδοτούμε κάποιον να κάνει αυτός τις ενέργειες για λογαριασμό μας (συνήθως είναι το άτομο που συγκεντρώνει τα στοιχεία). Ενδεικτικό κόστος για κάθε άτομο αν συμμετέχει σε λίστα με πολλά άτομα είναι 20 ευρώ έκαστος για να καλυφθούν τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή προς 20+ κατευθύνσεις, των φωτοτυπιών, των μεταφράσεων για έντυπα που απευθύνονται εκτός Ελλάδος, όπως και για την πληρωμή των ανθρώπων που κάνουν τις γραφειοκρατικές εργασίες».

Δίδονται, ωστόσο, οδηγίες για όσους θέλουν να καταθέσουν μόνοι τους τα έγγραφα: «Θα πρέπει να ανακαλέσετε όλους τους αντιπροσώπους σας Βουλευτές , Κυβέρνηση, Δικαστική Λειτουργία, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας. Στην συνέχεια να ενημερώσετε τα Ηνωμένα Έθνη ,το ΝΑΤΟ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και όπου αλλού χρειάζεται. Επίσης θα αναλάβετε στο ολόκληρο το κόστος των επιδόσεων με δικαστικό επιμελητή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ