Θέρμη: 15 μήνες φυλάκιση στον πατέρα αρνητή - μπήκε στη δίκη χωρίς μάσκα - ζητάει αποζημίωση 2,7 εκ ευρώ - η κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου

Ο άντρας  φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια 

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον  37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο, στη Θέρμη,  χωρίς self test. Κρίθηκε ένοχος για  παράνομη είσοδο σε  δημόσια υπηρεσίας και για έργω  εξύβρισης.

«Δεν θα παραστώ . Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει.  Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες» είπε, σύμφωνα με το grtimes.gr απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, ενώ  αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου , ενώ αρνήθηκε  να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Ζητάει αποζημίωση 2,7 εκατ ευρώ

Ο 37χρονος εμφανίστηκε στο σχολείο και όπως δήλωσε στο GRTimes πήγε για να «κάνει επίδοση της σύμβασης των αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών, με ένα διαβιβαστικό και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε να συνεχίσει στην επιβολή του προστίμου» για την παράβαση όπως ο ίδιος λέει που έκανε η διευθύντρια  προς το πρόσωπό του.

Με βάση τον χρεωστικό πίνακα που εμφάνισε ο πατέρας, το πρόστιμο αυτό αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε μάλιστα εάν η διευθύντρια συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά θα δεχτεί και άλλα πρόστιμα τις επόμενες ημέρες.

Αντίστοιχη τακτική, δηλαδή προειδοποίηση για επιβολή προστίμου επισήμανε ότι χρησιμοποίησε και κατά τη χθεσινή του συνομιλία με τον εισαγγελέα στον οποίον οδηγήθηκε χθες μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ