Ο χειμώνας πλησιάζει! Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές του Ολύμπου και του Φαλακρού - δείτε φωτό & βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες

Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε χειμώνα σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24/09 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τις ελάχιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να βρίσκονται κάτω από τους 0 ⁰C.  Έτσι δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να πέσουν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές του Ολύμπου.

Μπορεί η χιονόπτωση να μην ήταν έντονη ώστόσο ήταν αρκετή για να μας χαρίσει πανέμορφες εικόνες και να μας βάλει σιγά, σιγά σε χειμωνιάτικο κλίμα.

«Ένα πασπάλισμα χιονιού» είχαμε την Πέμπτη και στις κορυφές του Φαλακρού» όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ομάδα Weather News Greece στο Facebook.

Παρόλο που σήμερα ο καιρός να είναι καλοκαιρινός χθες , όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 24/09,  - όπως καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr - το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

.

Όπως σημειώνεται στο Χάρτη, παγετός σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, με τη θερμοκρασία στη Βλάστη Κοζάνης να πέφτει στους -1,4 ⁰C, ενώ η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου καταγράφτηκε στη δολίνη του Βαθύσταλου Παρνασσού με -9.2 ⁰C.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ