Άντζι Ντίκινσον - το sex symbol με τις γάμπες που ασφαλίστηκαν για αστρονομικό ποσό, έζησε το μεγαλύτερο δράμα: Η κόρη με Άσπεργκερ & η αυτοκτονία (φωτό & βίντεο)

Γνώριζε πολύ καλά πως αυτό που πωλούσε ήταν τα πόδια της

Η Άντζι Ντίκινσον μπορεί να είχε μαγέψει εκατομμύρια άνδρες με την ομορφιά της, τον ερωτισμό που εξέπεμπε και τις περίφημες γάμπες της, που τη δεκαετία του '80 ασφάλισε για ένα αστρονομικό ποσό, αλλά παρέμεινε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης σταδιοδρομίας της μία προσγειωμένη επαγγελματίας, αποφεύγοντας τις καλλιτεχνικές προκλήσεις, τους επικίνδυνους ακροβατισμούς στην υποκριτική τέχνη.

Με δυο κουβέντες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία σταρ, ένα sex symbol, που έπαιζε κατά βάση και ειδικά στον κινηματογράφο, δεύτερους ρόλους! Άλλωστε η ίδια δίχως ίχνους ναρκισσισμού ή αυταρέσκειας, βασικό γνώρισμα στην πλειονότητα των ηθοποιών, είχε δηλώσει ότι γνώριζε πολύ καλά πως αυτό που πωλούσε κυρίως ήταν τα πόδια της.

Ενδεικτικό είναι ότι η αφίσα του γνωστού και ιδιαιτέρως καλογυρισμένου θρίλερ του Μπράιαν Ντε Πάλμα "Προετοιμασία για Έγκλημα", είχε μόνο τις γάμπες της, αν και η Άντζι έπιανε τα 40 χρόνια.

 

 

 

 

Είναι χαρακτηριστικό και σχεδόν αξιοπερίεργο, ότι παρότι έπαιξε σε πάνω από 50 ταινίες, δεκάδες τηλεταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ, είναι ελάχιστες οι ταινίες που μπορεί να θυμηθούν ακόμη και οι θαυμαστές της, με εξαίρεση βεβαίως την προαναφερόμενη ταινία του Ντε Πάλμα, αλλά και τη διάσημη αστυνομική σειρά "Η Αστυνομικίνα".

Αν και είχε παίξει στα νιάτα της στο κλασικό γουέστερν του Χάουαρντ Χοκς "Ρίο Μπράβο", αναστατώνοντας το ανδρικό κοινό, αλλά και σε πολύ γνωστά φιλμ όπως "Ο Επαναστάτης του Αλκατράζ", "Οι Πέντε Δολοφόνοι", "Η Συμμορία των Έντεκα" κλπ.

 

 

Η Άντζι Ντίκινσον, που έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια και ζει ήσυχα στο Μπέβερλι Χιλς, συμπληρώνει τα 90 χρόνια της σε λίγες ημέρες (30/9), αναπολώντας τις ωραίες στιγμές της καλλιτεχνικής της πορείας, αλλά και των περίφημων ερώτων της, όπως εκείνος με τον Φρανκ Σινάτρα, που την είχε χαρακτηρίσει ως την πιο θερμή ερωτική σύντροφο που είχε ποτέ ή τον άλλο παράνομο δεσμό, που επισήμως διαψεύστηκε, δηλαδή εκείνον με τον Τζον Κένεντι.

Ο ποδοσφαιριστής και ο Φράνκι

Η Αντζελίνα Μπράουν, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε 31 Σεπτεμβρίου του 1931 στη Βόρεια Ντακότα. Η καταγωγή των γονιών της ήταν γερμανική, προερχόμενοι από τη Ρωσία, ενώ έλαβε καθολική ανατροφή. Ο πατέρας της ήταν εκδότης εφημερίδων σε μικρές πόλεις, ανήσυχο πνεύμα, αλλά η Άντζι σε ηλικία 10 ετών τον είδε να έχει προβλήματα με το αλκοόλ.

Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε αμέσως, το 1952, τον Τζιν Ντίκινσον, έναν αστέρα του αμερικάνικου φουτ μπολ.

 

 

 

 

Ο γάμος στράβωσε πολύ γρήγορα και για να ξεφύγει απ' αυτόν η Ντίκινσον θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό ομορφιάς, όπου θα διακριθεί. Και φυσικά θα μπει στα ραντάρ των ατζέντηδων. Το 1954 θα κάνει το σόουγκερλ σε τηλεοπτικό σόου. Εκεί θα γνωριστεί με τον Σινάτρα, όταν αυτός ήταν ακόμη παντρεμένος με τη θεά Άβα Γκάρντνερ.

Με το χωρισμό τους, θα βρεθεί στην αγκαλιά της θρυλικής "φωνής" και θα μείνουν μαζί σχεδόν δέκα χρόνια, χωρίς να παντρευτούν τελικά. Η σχέση αυτή, όμως, θα την βοηθήσει να μπει στον χώρο του θεάματος, αρχίζοντας να παίζει ρολάκια σε τηλεοπτικές σειρές και κάποιες ταινίες.

Ρίο (και πολλά) Μπράβο

 Έτσι, θα έρθει το 1959 και η πρώτη σημαντική στιγμή στην καριέρα της, όταν θα παίξει έναν σχετικά μικρό, αλλά σημαντικό ρόλο στο αριστουργηματικό γουέστερν "Ρίο Μπράβο", στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο παιδικός της ήρωας Τζον Γουέιν. Δίπλα του συμπρωταγωνιστούσαν οι Ντιν Μάρτιν, Γουόλτερ Μπρέναν και Ρίκι Νέλσον.

Ο μάστορας Χάουαρντ Χοκς την τοποθετεί ευφυώς στο στόρι, προκαλώντας το απαραίτητο... δροσερό αεράκι που χρειάζεται μία άνυδρη ανδρική ταινία.

 

 

 

 

 

 

Με τη σαγηνευτική της εμφάνιση, το λεπτοσμιλεμένο πρόσωπο, τη μοναδική κορμοστασιά, τα υπέροχα πόδια της, αλλά βέβαια και με την επαρκέστατη ερμηνεία της θα κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού.

Τον επόμενο χρόνο θα παίξει στην περίφημη ταινία "Ocean's 11" δίπλα στον Σινάτρα και τα υπόλοιπα μέλη της γνωστής αντροπαρέας (Ντιν Μάρτιν, Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, Πίτερ Λόφορντ, Ρίτσαρντ Κόντε κλπ). Την ίδια χρονιά θα γνωριστεί και με τον Κένεντι, ο οποίος ήταν φίλος του Σινάτρα και από τους φανατικούς της ταινίας.

Ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία της, δίνοντας αφορμή για κουτσομπολιά που τους ήθελαν παράνομο ζευγάρι.

"Η Αστυνομικίνα" της καρδιάς μας

Τα επόμενα σχεδόν 20 χρόνια θα γνωρίσει επιτυχίες, χωρίς ποτέ όμως να γίνει η αδιαμφισβήτητη σταρ. Θα παίξει κυρίως σε γουέστερν, περιπέτειες, θρίλερ και αστυνομικά φιλμ, δίνοντας πολλές φορές μία σέξι διάσταση στις ταινίες. Ωστόσο, η τεράστια επιτυχία της, που της επέφερε και τεράστια κέρδη ήταν "Η Αστυνομικίνα", μία τηλεοπτική σειρά που για τέσσερα χρόνια έσπαγε τα κοντέρ.

 

 

Ερωτισμός

Το 1980, όπως αναφέρει ο Χάρης Αναγνωστάκης στο ΑΠΕ, θα κάνει ίσως την τελευταία σημαντική της εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στο ψυχολογικό θρίλερ του Μπράιαν Ντε Πάλμα "Προετοιμασία για Έγκλημα", με συμπρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν. Στο εξαιρετικό και εμφανώς επηρεασμένο θρίλερ από τον Χίτσκοκ, τα γυμνά της πλάνα θα μείνουν αξέχαστα, αποδεικνύοντας ότι η γοητεία και ο ερωτισμός δεν κοιτάνε χρόνια.

Ο γάμος, η κόρη και το δράμα

Μετά τον χωρισμό της από τον Σινάτρα, θα παντρευτεί τον μουσικό Μπερτ Μπάκαρακ, με τον οποίο μάλλον είχε απλώς μία συμβατική σχέση, για όσο κράτησε ο γάμους τους, ενώ η ίδια είχε δηλώσει ότι μετάνιωσε που τον παντρεύτηκε.

Ο βασικός, όμως, λόγος που κλονίστηκε ο γάμος της οφείλεται στο γεγονός ότι η μοναχοκόρη της, που είχε αποκτήσει με τον Μπάκαρακ, έπασχε από το σύνδρομο Άσπεργκερ. Τελικά, μη αντέχοντας να ζει υπό το βάρος των δυσκολιών λόγω της συγκεκριμένης διαταραχής, η κόρη της θα αυτοκτονήσει σε ηλικία 40 χρόνων.

 

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια η Άντζι Ντίκινσον ζει ήρεμα και διασκεδάζει πηγαίνοντας σινεμά ως απλή θεατής. Σίγουρα θα έχει δει μερικές καλύτερες ταινίες απ' αυτές που πρωταγωνίστησε, αλλά μάλλον δύσκολα θα ξεχωρίσει μία από της τελευταίας κοπής σταρ να εκπέμπει τη λάμψη της, τον ερωτισμό της...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ