Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης δίνει ιδέες: Έτσι θα κάνουμε λειτουργικό το βρεφικό δωμάτιο, με απλά βήματα (φωτό)

Διαλέξτε ένα φωτεινό και ευάερο δωμάτιο για το νέο μέλος της οικογένειας σας

Το υπνοδωμάτιο είναι αν όχι το σημαντικότερο, ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία ιδιαίτερα αν προορίζεται για το νεογέννητό σας.

Στο χώρο αυτό το μωρό σας αλλά και εσείς θα περνάτε πολλές ώρες την ήμερα προσπαθώντας να το κοιμίσετε, να το ταΐσετε και να του προσφέρετε όλες τις απαραίτητες φροντίδες.

Αρχικά διαλέξτε ένα φωτεινό και ευάερο δωμάτιο για το νέο μέλος της οικογένειας σας. Το πρωινό φως και ο καθαρός αέρας θα σας φτιάχνουν την μέρα και θα κάνουν τα πάντα να φαίνονται πιο όμορφα.

Αρκετά είναι τα έπιπλα που πρέπει να αγοράσετε την πρώτη φορά που θα γίνετε γονείς ωστόσο για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε αντί να αγοράσετε ειδικό έπιπλο αλλαξιέρα να μετατρέψετε μια συρταριέρα που ήδη έχετε σε έπιπλο ειδικό για αυτή την χρήση.

Η διαδικασία είναι απλή. Απλά τοποθετήστε επάνω στην συρταριέρα το ειδικό στρωματάκι από αφρολέξ που προορίζετε για να αλλάζετε το μωρό σας. Το στρώμα μπορείτε να το επενδύσετε με ένα ύφασμα κατά προτίμηση αδιάβροχο και πάνω του να βάλετε σεντονάκι.

Επειδή τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου ιδιαίτερα αν είστε μόνες στο σπίτι αρκετές ώρες με το μωρό τοποθετήστε πάνω από την αλλαξιέρα-συρταριέρα μια κρεμάστρα. Σε κάθε γαντζάκι της κρεμάστρας τοποθετήστε καλαθάκια αποθήκευσης και με αυτό τον τρόπο θα έχετε ότι χρειάζεστε άμεσα σε πρώτη ζήτηση.

Πάμπερς, κρέμα, μωρομάντηλα, φορμάκια και ότι άλλο είναι απαραίτητο κατά την αλλαγή του μωρού σας. Έτσι θα είστε πάντα οργανωμένοι και θα καταφέρνετε και μόνοι σας μια χαρά!

 

Μην παραμελήσετε να φτιάξετε τη δική σας γωνιά. Μια πολυθρόνα θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πρώτους μήνες του ερχομού του μωρού σας. Ιδανική θα ήταν μια πολυθρόνα που γίνεται κρεβάτι για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να είστε κοντά το βράδυ. Και τον πρώτο καιρό θα είναι αρκετές.

Αντί να περνάτε τα βράδια σας στο πόδι μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι θα μπορείτε να είστε ξεκούραστα και αναπαυτικά. Μια πολυθρόνα με ένα υποπόδιο σε συνδυασμό με ένα μικρό τραπεζάκι για να ακουμπήσετε ότι χρειαστεί είναι αρκετό. Εκτός από την ξεκούραση θα σας βολέψει πολύ και στο θηλασμό, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Οι κουρτίνες στο βρεφικό υπνοδωμάτιο είναι καλό να είναι φωτεινές τόσο όσο να μην ενοχλεί ο ήλιος που θα μπαίνει από το παράθυρο. Μια όμορφη και παιχνιδιάρικη λύση είναι να χρησιμοποιήστε τα κουκλάκια του παιδιού σας για να την κρατήσετε ανοιχτή. Κυκλοφορούν στο εμπόριο κουκλάκια που έχουν σκρατς στα άκρα τους ή αυτά που έχουν μακριά άκρα για να κρατήσετε την κουρτίνα ανοιχτή.

 

Για να δώσετε μια νότα πιο χαρούμενη στη συρταριέρα του μωρού σας και να φαίνεται εκπληκτική ακόμα και όταν μένουν ανοιχτά τα συρτάρια, μπορείτε να ντύσετε τα πλαϊνά με ύφασμα.

Επιλέξτε ένα χρωματιστό ύφασμα και απλά κολλήστε το με κόλλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ