Σπύρος Φωκάς: Αυτό είναι το κοντέινερ που ζει ο 84χρονος ηθοποιός - Τώρα τι λέμε ; (φώτο -βίντεο)

«Ο Σπύρος Φωκάς καμιά φορά αντιδρά με νεύρα ή δάκρυ. Είναι 84 ετών και έχει εισόδημα 620 ευρώ από την τιμητική του σύνταξη», δηλώνει ο φίλος του Σπύρου Φωκά, Θοδωρής Σεργιάδης, που μιλά στο «Happy Day» για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο αγαπημένος ηθοποιός

Ο Σπύρος Φωκάς, είναι ένας από τους λίγους Έλληνες ηθοποιούς που έκαναν διεθνή καριέρα. 

Ο ταλαντούχος ηθοποιός που μας έχει χαρίσει αξέχαστες ερμηνείες σε ταινίες όπως Στεφανία , Ντάμα σπαθί, "Εγωισμός", αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και περνά δύσκολες στιγμές καθώς η υγεία του είναι κλονισμένη.

Ο Σπύρος Φωκάς έκανε την  πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση  το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, "Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα".

Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για την διεθνή καριέρα του

H πρώτη εμφάνιση του Σπύρου Φωκά σε ξενόγλωσση ταινία ήταν το 1960 στο "Morte di un amico", ιταλικής παραγωγής, που είχε το ρόλο του Bruno.

Το 1985 ο Σπύρος Φωκάς κατάφερε να μπει στο Χόλιγουντ καθώς συμμετείχε στην ταινία "Το διαμάντι του Νείλου" με πρωταγωνιστή τον Μαικλ Ντάγκλας.

Για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Happy Day, ο Θοδωρής Σεργιάδης,

.

Ο καλός φίλος του Σπύρου Φωκά περιέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητα του ηθοποιού, που σήμερα ζει σε ένα κοντέινερ στην Κόρινθο.

«Από ότι είδατε, είναι μια σχεδόν βιομηχανική περιοχή και το σπίτι είναι στο πουθενά. Σπίτι σε εισαγωγικά, βέβαια, γιατί είναι ένα κοντέινερ 40 τετραγωνικών.

Μπαλκόνια δεν υπάρχουν, μέσα βρίσκεται ο Σπύρος Φωκάς και μπάζει χειμώνα καλοκαίρι».

Glomex

«Όταν ο Σπύρος βγήκε μετά από 60 μέρες από το νοσοκομείο, βρήκε στο ρολόι της ΔΕΗ ένα χαρτάκι πως του κόπηκε το ρεύμα.

Το οποίο ρεύμα επανενώθηκε με παρέμβαση του Γιώργου Σταμάτη και του Γρηγόρη Δημητριάδη από το Μαξίμου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Σεργιάδης.

«Είναι 84 ετών, προσπάθεια γίνεται αλλά πρέπει να υπάρξουν μερικές αλλαγές στη ζωή του».

«Το μοναδικό εισόδημα που υπάρχει είναι η τιμητική σύνταξη που έχει ο Σπύρος Φωκάς, 620 ευρώ.

Glomex

Τα φάρμακα που αγοράζει είναι της τάξης των 150 ευρώ τον μήνα μόνο για συμμετοχή. Στην ουσία βοηθάει ο έξω κόσμος για το φαγητό» συνέχισε ο φίλος του.

Η κάμερα του Happy Day, έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το κοντέινερ στο οποίο ζει ο Σπύρος Φωκάς, και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ