Ο πρίγκιπας Jaime των Βουρβόνων παντρεύτηκε την Lady Charlotte Lindesay - Γάμος αριστοκρατίας σαν από ταινία του Netflix (φώτο-βίντεο)

Παραμυθένιος γάμας 

Ο πρίγκιπας Jaime των Βουρβόνων παντρεύτηκε   τη λαίδη Charlotte Lindesay-Bethune σε μια εκπληκτική τελετή στη νότια Ιταλία το Σάββατο.

Ο Δούκας του Νότο παντρεύτηκε τη λαίδη Charlotte   στον καθεδρικό ναό της Μονρεάλε, κοντά στην πόλη του Παλέρμο, με τη νύφη να φοράει ένα κομψό λευκό φόρεμα με δαντελένιο μπούστο και διαμαντένια  τιάρα με μαργαριτάρια που κάποτε ανήκε στην αρχιδόκισσα Μαρία Άννα της Αυστρίας.


Η 28χρονη Charlotte είναι η μικρότερη κόρη του Σκωτσέζου επιχειρηματία James Lindesay-Bethune, του 16ου κόμη του Lindsay και της Diana Mary Chamberlayne-Macdonald.

Ο 29χρονος  Δούκας, είναι ο κληρονόμος του πρίγκιπα Πέδρο του Οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών (House of Bourbon-Two Sicilies) και της συζύγου του, της  Doña Sofia.

Ο Βασιλικός  Βουρβόνων-Δύο Σικελιών (House of Bourbon-Two Sicilies) είναι ένας αρχαίος κλάδος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας που κυβέρνησε τμήματα της νότιας Ιταλίας για περισσότερα από 100 χρόνια από το 1734 έως το 1861.

Οι απόγονοί του εξακολουθούν να φέρουν το όνομα του Οίκου και τους τίτλους τους και σήμερα, περίπου 150 χρόνια αργότερα.

Μεταξύ των καλεσμένων υψηλού επιπέδου ήταν η εγγονή της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας ,  Flora Ogilvy, ο δούκας και η δούκισσα του Χουέσκαρ και ο γάμος ευλογήθηκε από τον καρδινάλιο Γκέρχαρντ Λούντβιχ Μίλερ, έναν Γερμανό καρδινάλιο της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πρίγκιπας,  Pedro,  από τον Οίκο των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών, ο πατέρας του γαμπρού είναι δούκας της Καλαβρίας.


Ο γιος του είναι πρίγκιπας του Νότο. Ο Πέτρος διεκδικεί τον θρόνο της Γαλλίας (κατά τους Νομιμόφρονες). Η Καλαβρία και το Νότο βρίσκονται στην Ιταλία.

History of the Monarchies- Ιnstagram

Οι τίτλοι είναι από την Ιταλία και τη Γαλλία, χώρες που σήμερα είναι Δημοκρατικές και έτσι οι τίτλοι αυτοί δεν έχουν ισχύ. Ο Πέτρος είναι ο επικεφαλής του Οίκου του και τιτουλάριος βασιλιάς των Δύο Σικελιών.

Η οικογένεια ασχολείται με φιλανθρωπίες και με το να προωθεί τουριστικά τις περιοχές της νότιας Ιταλίας.

Η νύφη , η Lady Charlotte, ήταν σαν οπτασία με το κατάλευκο παραμυθένιο νυφικό της, με το δαντελένιο κεντητό μπούστο και το μακρύ πέπλο με την μακριά ουρά.

Το πέπλο της άφηνε ακάλυπτα τα πλεγμένα σε κότσο μαλλιά της. Ενώ συμπλήρωσε την εμφάνιση της με ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια.

History of the Monarchies- Ιnstagram

 

Οι παράνυφοι φορούσαν κοντά φορέματα και όμορφα στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά, αναφέρει η Daily Mail.

Η Lady Charlotte είναι απόφοιτος της Οξφόρδης που εργάζεται σε επενδύσεις σε εταιρεία ιδιωτικών μετοχών με έδρα το Λονδίνο. Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ζούσε μαζί στο Λονδίνο.

Έφτασε στην πλατεία του καθεδρικού ναού με τον πατέρα της, τον πολιτικό James Randolph Lindesay-Bethune, σε μια άμαξα που την έσυραν τέσσερα άσπρα άλογα.


.Εκεί ο γαμπρός την περίμενε μαζί με τη μητέρα της, Donna Sofia Landaluce y Melgarejo, και μια μπάντα με  γκάιντα, φόρο τιμής στη σκωτσέζικη καταγωγή της Lady Charlotte

 Ο πατέρας της Lady Charlotte, ο οποίος κατέχει τον τίτλο, του κόμη του Λίντσεϊ σπούδασε στο Eton, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Πάνω από διακόσιοι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ευρωπαίων ευγενών απογόνων επιφανών οικογενειών, βρέθηκαν στη Σικελία για να ευχηθούν στους νεόνυμφους.

Πολλοί θεατές συνωστίζονταν πίσω από  τις μπάρες για να δουν το γάμο.

Υπάρχουν εκείνοι που κατέβηκαν από το σπίτι τους στις 7 για να κερδίσουν την καλύτερη θέση και να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός από μακριά.

.Μετά τη θρησκευτική τελετή στο Duomo, οι σύζυγοι και οι καλεσμένοι επέστρεψαν στο Παλέρμο για ένα κοκτέιλ στους κήπους του Βασιλικού Παλατιού (που ήταν και η κατοικία των Βουρβόνων).

Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο στο Palazzo Mazzarino, αναφέρει το ιταλικό Vanity Fair.

Ο πρίγκιπας Jaime των Βουρβόνων  και η Lady Charlotte ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον περασμένο Μάιο.


Ο γαμπρός δούκας του Νότο, άμεσος απόγονος του Φραντσέσκο Β ', του τελευταίου βασιλιά των δύο Σικελιών, που  ζει σήμερα στο Παρίσι.

Έχει πτυχίο νομικής και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και είναι διευθυντής κεφαλαίου επιχειρηματικών κεφαλαίων από το 2018, μιλά ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Μέχρι πρότινος ήταν στις top θέσεις στις λίστες με τους πιο περιζήτητους εργένηδες με βασιλική καταγωγή, σε όλο τον κόσμο.

Το ζζευγάρι κρατά τη ζωή του μακριά από τη δημοσιότητα και κανένας από τους δύο δεν έχει προφίλ στα Social Media.

"Λατρεύω την ανωνυμία", είπε ο πρίγκιπας στο Vanity Fair.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ