Θεσσαλονίκη: Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Κουκουλοφόροι βγήκαν από το σχολείο, πέταξαν πέτρες & μολότοφ

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκε στην αυλή του σχολείου, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στη μεριά φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά γεγονότα.

 

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.   Η αστυνομία έκανε χρήση περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

 Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας

   Τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταδικάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκόνας, τονίζοντας την ανάγκη να μπουν στην άκρη ιδέες «που σπέρνουν δηλητήριο μέσα στη μαθητική κοινότητα», ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για το πώς βγήκαν και μπήκαν μέσα από το σχολείο οι δράστες.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από τον νέο κύκλο επεισοδίων που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο κ. Κοκόνας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ομοσπονδία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση από μερίδα αγνώστων προς εμάς στοιχείων, κυρίως, όχι μαθητών.

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει απομονώσει τέτοια στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και με την εκπαιδευτική διαδικασία. Μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό ότι βγήκαν και μπήκαν συντεταγμένα μέσα από το σχολείο χωρίς να υπάρξει καμιά παρέμβαση, την ώρα που δεκάδες σύλλογοι εμποδίζονται, όταν χρειάζονται να μπουν μέσα στο σχολείο».

 

Ταυτόχρονα, κάλεσε «τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, να βάλουν στην άκρη τέτοιες ενέργειες, να τις απομονώσουν, όπως έκανε το σύνολο της μαθητικής κοινότητας όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στο σχολείο, που με αγωνιστικές διεργασίες προώθησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην επαγγελματική εκπαίδευση».

 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενημέρωση για αντίστοιχες εικόνες και σε άλλα σχολεία, ο κ. Κοκόνας απάντησε πως «δεν έχουμε εικόνα για άλλα σχολεία, οργανωμένα να εμφανίζονται επιθέσεις εξωσχολικών ή να εφορμούν μέσα από το σχολείο. Γι' αυτό λέμε πως είναι λίγες οι περιπτώσεις και πρέπει να δρομολογηθούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ