Στην Πορτογαλία η βασίλισσα Λετίσια - Tres Chic με λευκό φόρεμα Armani στο γεύμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φώτο-βίντεο)

Ο βασιλιάς Φελίππε και η σύζυγος του επισκέφτηκαν τη Λισαβόνα για να παραβρεθούν στα εγκαίνια του ιδρύματος "Botton-Champalimaud Pancreatic Cáncer Center".

Με ένα ταξίδι αστραπή ξεκίνησε η εβδομάδα της βασίλισσας Λετίσια. Ο βασιλιάς Φελίππε και η σύζυγος του τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, έφτασαν στο  στρατιωτικό αεροδρόμιο Figo Maduro στη Λισαβόνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα, περίμενε το βασιλικό ζευγάρι για μεσημεριανό γεύμα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Cascais, στο Citadel Palace.

 

 

Για το γεύμα η βασίλισσα Λετίσια φόρεσε ένα λευκό φόρεμα με μαύρα πουά και μαύρη ζώνη "Emporio Armani".

 

 

Το συνδύασε με μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες στιλέτο Manolo Blahnik και διακριτικά κοσμήματα.

 

 

Ο βασιλιάς Φελίππε και η σύζυγος του επισκέφτηκαν τη Λισαβόνα για να παραβρεθούν στα εγκαίνια του ιδρύματος "Botton-Champalimaud Pancreatic Cáncer Center".

 

 

 

 

Πρόκειται για το  πρώτο ίδρυμα στον κόσμο που είναι αφιερωμένο ταυτόχρονα στην έρευνα και θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. 

 

 

 

Αυτό το νέο κέντρο γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Champalimaud - ενός ιδιωτικού ιδρύματος, ευρωπαϊκής αναφοράς, το οποίο υποστηρίζει ογκολογική, νευροεκφυλιστική και οφθαλμολογική έρευνα , το οποίο ο Βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας είχαν επισκεφθεί το 2016, και των  Mauricio et Charlotte Botton.

 

 

Αυτό το ζευγάρι ισπανικής υπηκοότητας προσέφερε 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή, του ιδρύματος, ανέφερε το παλάτι, σύμφωνα με την Paris Match.

 

 

Στην ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται ότι το "κέντρο κατά του  καρκίνου του παγκρέατος Botton-Champalimaud" θα διαθέτει εργαστήρια, νοσοκομείο, ιατρικά γραφεία, χειρουργεία, αίθουσες και εντατική, όλα εξοπλισμένα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

 

 

Θα συνεργαστούν επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας και προσωπικό από δομές υποστήριξης, οι οποίοι όλοι  μαζί θα στοχεύσουν στην παροχή των απαραίτητων λύσεων και μέσων για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής των θυμάτων  του καρκίνου του παγκρέατος.

 

 

Στην ομιλία του ο βασιλιάς Φελίππε δήλωσε: "εάν είναι προφανές ότι η έρευνα είναι το κλειδί κατά του καρκίνου, η ίδια η συνεργασία μεταξύ των φορέων είναι επίσης".

 

 

"Είμαστε σίγουροι ότι όλες οι ανακαλύψεις που έγιναν από τους ερευνητές και τους γιατρούς αυτού του κέντρου, που εγκαινιάζουμε σήμερα στη Λισαβόνα, θα μοιραστούν με τους ομολόγους τους στην Ισπανία και την υπόλοιπη ΕΕ", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ