Φωτό & βίντεο από την συναυλία «Μένουμε Όρθιοι»: Φραγκούλης, Νταλάρας, Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη τραγούδησαν για τους πυρόπληκτους

Τουλάχιστον 7 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία

Τουλάχιστον επτά χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία «Μένουμε Όρθιοι» στο Καλλιμάρμαρο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας.

«Νομίζω δεν μας παίρνει άλλο. Πρέπει να σταθεί ο ένας στον άλλο, να σταματήσουμε τις διχαστικές λογικές και να εφαρμόζουμε την αγάπη» δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης λίγο πριν ανέβει στη σκηνή. Η βραδιά ξεκίνησε με Μίκη Θεοδωράκη και το τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό». Όλοι οι καλλιτέχνες βρέθηκαν μαζί επί σκηνής δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους.

«Τέτοιου είδους συναυλίες και ειδικά η σημερινή είναι τρανή απόδειξη πως η αλληλεγγύη πρέπει να παίξει ένα ρόλο στη ζωή μας. Και σε πολύ δύσκολες και σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές. Να στηρίζουμε συνανθρώπους μας να μένουν όρθιοι», τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας. «Η μουσική πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και αυτό κάνουμε εδώ, ήρθαμε αφιλοκερδώς όλοι. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο», ανέφερε ο Μπάμπης Στόκας.

Η διοργάνωση στην οποία μετέχουν οι δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας 'Αννας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προσέφερε το Παναθηναϊκό Στάδιο. «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή στο Καλλιμάρμαρο με σπουδαίους συμβολισμούς αλλά και με ουσία.

Ο Μάριος Φραγκούλης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: 

«Είμαι πολύ περήφανος που Όλοι Μαζί μπορέσαμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας τα παιδιά των πυροπλήκτων της Βόρειας Εύβοιας να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να μην χάσουν τον ακριβό τους χρόνο μετά από αυτή την τεράστια καταστροφή του καλοκαιριού! Μπράβο σε όλους τους καλλιτέχνες, μουσικούς, τεχνικούς, παραγωγούς, τον Δήμο Αθήνας και το ιστορικό μας Καλλιμάρμαρο!!!».

 

Είμαι πολύ περήφανος που Όλοι Μαζί μπορέσαμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας τα παιδιά των πυροπλήκτων της Βόρειας...

Δημοσιεύτηκε από Mario Frangoulis στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

 

Θέλουμε να διατηρήσουμε επίκαιρο το μήνυμα της αλληλεγγύης. και να βρούμε χρήματα για να στηρίξουμε τους πρωτοετείς φοιτητές» τόνισε ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς. «Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι όταν οι καπνοί ακόμα έβγαιναν από τα δάση μας» συμπλήρωσε.

Η συναυλία μεταδόθηκε και μέσω διαδικτύου, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όσοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στο Καλλιμάρμαρο. Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές, τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφιών στα παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών της Εύβοιας για τη στήριξη της φοίτησης τους και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι:

Κώστας Χατζής, Πυξ Λαξ, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κούτρας, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Νταλάρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την συναυλία στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες κείμενο και slider: NDP

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ