Πεδίο μάχης το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου - Φωτιές σε κάδους - πετροπόλεμος & οδοφράγματα - Τι δηλώνει εγκλωβισμένη μαθήτρια (φώτο-βίντεο)

«Έξω είναι παιδιά με ξύλα, μαλώνουνε, με ρόπαλα. Ξεκινήσαμε να μυρίζουμε φωτιά την ώρα του μαθήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μαθήτρια του ΕΠΑΛ

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται για τρίτη ημέρα το 1ο ΕΠΑΛ Εύοσμου στη Θεσσαλονίκη.  

Ομάδα κουκουλοφόρων επιδίδεται εδώ και τουλάχιστον μισή ώρα σε επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Οι κουκουλοφόροι, έχουν στήσει οδοφράγματα έξω από το σχολείο.

Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα των δημοσιογράφων που έφτασαν στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τη “βροχή” των αντικειμένων προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον ένα όχημα δημοσιογράφου, ενώ φέρονται να επιτέθηκαν φραστικά σε  δημοσιογράφο, η οποία κατέγραφε το περιστατικό.

Νωρίτερα, η ομάδα των περίπου 100 ατόμων, που “πήρε στο κυνήγι” τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε.

Τις προηγούμενες ώρες διακινήθηκε η πληροφορία πως αναμενόταν στο σχολείο εξωσχολικά άτομα και συλλογικότητες, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έγινε, αναφέρει το Gr Times.

 

Μαρτυρία μαθήτριας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι την ώρα του μαθήματος ειδοποιήθηκαν από τους καθηγητές τους ότι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους ζήτησαν να μεταφερθούν όλοι στο αμφιθέατρο, εσωτερικά του κτηρίου. Είναι περίπου 100 παιδιά.

«Έξω είναι παιδιά με ξύλα, μαλώνουνε, με ρόπαλα. Ξεκινήσαμε να μυρίζουμε φωτιά την ώρα του μαθήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Thessnews.gr 

Ακούστε τις δηλώσεις της μαθήτριας στο Radio Thess ΕΔΩ

Μερίδα ατόμων έριξαν φρούτα, πιθανότατα ρόδια, σε διερχόμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, της γραμμής 32. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε κάποια ζημιά σε όχημα.

Παράλληλα, έγινε εκτροπή στα δρομολόγια των γραμμών 21 και 32, αναφέρει το voria.gr 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ