Η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: "Ο πατέρας μου - μού είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιος του Μίκη & ξάδερφος μου" (φώτο-βίντεο)

"Τον δέχομαι ως ξάδερφο μου. Νομίζω ότι είναι γιος του Μίκη"

Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, ζήτησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, με σκοπό να απαγορευτεί η χρήση του επωνύμου του πατέρα της από τον 54χρονο Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος του 54χρονου που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του καλλιτέχνη, ζητά να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι ο 54χρονος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

 

 

Ενόψει της κατάθεσης της αίτησης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και κύριας αγωγής που θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα, η κ. Θεοδωράκη αιτήθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να κριθεί από το δικαστήριο η υπόθεση, η οποία εξετάστηκε την Τετάρτη, παρουσία τόσο της αιτούσας όσο και του καθ' ού.

 

 

Ο κ. Κουρής από την πλευρά του επιμένει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε έλεγχο πατρότητας μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού, ώστε «και τυπικά να αποδειχθεί» η γονική σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο έκανε προσωρινά δεκτό το αίτημα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και απαγόρευσε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης.

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει .

Δηλώσεις "βόμβα" από την ανιψιά του Μίκη

Ανατροπή στην υπόθεση φέρνουν οι δηλώσεις που έκανε η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

Η Άννα Θεοδωράκη , κόρη του αδερφού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη , Γιάννη, μιλώντας για το θέμα στην Τατιάνα Στεφανίδου, είπε ότι από μικρή ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, καθώς της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό.

Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφός της και ότι είναι μέλος της οικογένειας.

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη.

 

 

Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πατέρας μου, μού είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου.

Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό

Το ήξερε όλη η οικογένεια. Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη.

 

 

Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου.

Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία.

Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ