Γκλόρια Εστέφαν: "9 χρονών κακοποιήθηκα σεξουαλικά από συγγενή μου - Έπεφταν τα μαλλιά μου από το άγχος (φώτο-βίντεο)

Η διάσημη τραγουδίστρια έκανε δραματικές αποκαλύψεις για το παρελθόν της 

Η τραγουδίστρια Gloria Estefan αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μέλος της οικογένειάς της όταν ήταν εννέα ετών.

Η 64χρονη Ποπ σταρ για πρώτη φορά μίλησε για την τραυματική εμπειρία που έζησε στην παιδική της ηλικία,  σε ένα επεισόδιο του Red Table Talk: The Estefans στο Facebook Watch, έχοντας στο πλευρό της την ανιψιά της Lili Estefan, 54 ετών και την κόρη της, Emily Estefan, 26 ετών.

"Το 93 % των κακοποιημένων παιδιών γνωρίζουν και εμπιστεύονται τους κακοποιητές  τους. Και το ξέρω αυτό γιατί ήμουν ένα από αυτά", είπε.

Η Estefan είπε ότι η κακοποίηση ξεκίνησε όταν ήταν 9 ετών και φοιτούσε σε ένα μουσικό σχολείο που δίδασκε ένας μακρινός συγγενής, κάποιος που η μητέρα της "εμπιστεύτηκε".

'Ηταν σε θέση εξουσίας επειδή η μητέρα μου με είχε βάλει στο μουσικό του σχολείο και άρχισε αμέσως να της λέει πόσο ταλαντούχα είμαι και πώς χρειάζομαι ιδιαίτερη προσοχή, και ένιωσε τυχερή που έδινε τόση προσοχή σε εμένα » θυμάται, η τραγουδίστρια.

 «Το έθεσε  με έναν τρόπο:« Ω, είσαι τόσο καλή είσαι  σε αυτό, και άσε με να σου μάθω τα πάντα ». Και μετά, η κακοποίηση ξεκίνησε  σιγά σιγά και στη συνέχεια άρχισε να  πηγαίνει γρήγορα ».

Επικίνδυνη κατάσταση

Η τρεις φορές νικήτρια των Grammy είπε ότι γνώριζε ότι βρισκόταν σε μια «επικίνδυνη» κατάσταση, και παρότι προσπάθησε να αποτρέψει τον άνδρα, δεν τα κατάφερε καθώς εκείνος την απείλησε με βία αν εκείνη δημοσιοποιούσε την κακοποίηση.

«Αντιστάθηκα και του είπα ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, δεν μπορείς να το κάνεις. «Ο πατέρας σου είναι στο Βιετνάμ, η μητέρα σου είναι μόνη της και θα τη σκοτώσω αν της το πεις» μου απάντησε» θυμάται η Εστέφαν.

«Και ήξερα ότι ήταν τρελός γιατί σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα ποτέ ότι αυτό συνέβαινε εξαιτίας μου.

Ήξερα ότι ο άντρας αυτός ήταν αρκετά τρελός για να κάνει μεγάλο κακό  στη μητέρα μου».

Η Estefan είπε ε ότι έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να φεύγει από το μάθημα μουσικής, αλλά η μητέρα της δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, καθώς εκείνη δεν μίλησε ποτέ για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η Κουβανοαμερικανή τραγουδίστρια μοιράστηκε  μια ηχογράφηση μιας συνομιλίας που είχε με τον πατέρα της ενώ εκείνος βρισκόταν στο Βιετνάμ, στην οποία λέει ότι ο άντρας είχε επαινέσει το μουσικό ταλέντο της 9χρονης τότε Εστέφαν στη μητέρα της, ενώ εκείνη έλεγε ότι τα μαθήματα ήταν λίγο βαρετά.

Τελικά, η Εστέφαν είπε ότι το άγχος της μεγάλωσε στο σημείο που άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά της και ήταν αρκετά φοβισμένη ώστε να πάει στο δωμάτιο της μητέρας της, στις 3 το πρωί για να της μιλήσει, αναφέρει το People.

«Δεν άντεχα άλλο. Το είπα στη μητέρα μου και ήρθε η αστυνομία και επιβεβαίωσε ότι αυτό είχε γίνει.

Είπαν στη μητέρα μου να μην το καταγγείλει γιατί όπως μου είπαν, θα υποστώ χειρότερο τραύμα, αφού θα έπρεπε να καταθέσω».

«Και αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο αισθάνομαι άσχημα, γνωρίζοντας ότι ίσως υπήρχαν κι άλλα θύματα».

Ανάμεσα σε αυτά τα άλλα θύματα η Εστέφαν είπε ότι  ήταν και μια θεία της που κακοποιήθηκε από τον ίδιο άντρα στην Κούβα όταν ήταν παιδί.

Η τραγουδίστρια είπε ότι είχε άλλη μια συνάντηση με τον άντρα αυτόν πολλά χρόνια αργότερα, όταν έγινε γνωστή με την επιτυχία της «Conga» και εκείνος έγραψε ένα γράμμα σε μια τοπική εφημερίδα επικρίνοντας τη μουσική της.

«Εκείνη τη στιγμή, ήμουν τόσο θυμωμένη. Και τότε σκέφτηκα, ότι όλη η προσοχή θα στραφεί σε αυτόν. Είναι αυτός ο χειρισμός και ο έλεγχος, αυτό κάνουν. Παίρνουν τη δύναμή σου».

Το επεισόδιο, το οποίο είναι μέρος της νέας σεζόν του Red Table Talk: The Estefans, που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη, παρουσίασε επίσης την πρώην Bachelorette Clare Crawley, η οποία συζήτησε την εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης της από έναν ιερέα ενώ ήταν στην πρώτη τάξη.

Η Εστέφαν είπε ότι αυτή η αναδρομή στο παρελθόν της ήταν πολύ δύσκολη, και ότι ούτε οι παραγωγοί του σόου δεν ήξεραν ότι θα έκανε αυτή την αποκάλυψη, την οποία γνώριζαν μόνο μέλη της οικογένειάς της.

"Ήθελα να μιλησω γι' αυτό το θέμα , γιατί θεωρώ σημαντικό να προσπαθήσω να το σταματήσω", είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ