Ζήσε. Δε θα ζήσει κανείς για εσένα - Άρχισε να παρατηρείς την ευλογία που σου δίνεται από την πρώτη μέρα που έρχεται στον κόσμο

Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι... 

Ζωή. Μιλάω για ένα όνομα αλλά και για μια βαθύτερη έννοια, μια πραγματικότητα.
Είναι και τα δύο ευλογία είτε το κουβαλάς έχοντας την τιμή να είναι όνομα σου, είτε στην ουσιαστική του έννοια που το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ε, και αυτό είναι το μαγικό της όλης υπόθεσης.

Ας περάσουμε λοιπόν στο παρασύνθημα. Βλέπετε έχω την τάση να λέω πολλά στον προφορικό μου λόγο όποτε μεταφέρεται και στον γραπτό μου λόγο (χαχάνισα πονηρά). Λοιπόν που λέτε η ζωή… Αχ! Ας πάρω μια ανάσα.

Άκουσα ένα τιτίβισμα και κοίταξα από το παράθυρο μια στιγμή. Τι χαρά να βλέπεις τον ήλιο να φωτίζει τα δέντρα και τα πουλιά να μη σταματούν το τιτίβισμα, εκεί σταθερά να τραγουδούν με ένα στόμα μια φωνή. Γεμίζουν όλες οι αισθήσεις. Όραση ακοή… Ζωή λοιπόν… Ό,τι πιο όμορφο μπορούσαν να μας χαρίσουν οι γονείς μας και ταυτόχρονα η ανώτερη αυτή οντότητα που με απόλυτη αγάπη και απλοχεριά μας χάρισε.

Όσο δύσκολα και να κυλάει για ορισμένους, γιατί εκεί έξω υπάρχει πολύς πόνος ή όσο εύκολα αντίστοιχα για άλλους · είναι ένα πραγματικό θαύμα. Τα λίγα που μπορούμε να εστιάσουμε, τις μικρές αληθινές αυτές στιγμές ευτυχίας, γιατί, τι είναι ευτυχία; Είναι μικρές απλές μεμονωμένες στιγμές όπου καταλαβαίνεις την απλότητα του είμαι και την ολότητα του υπάρχω αναπνέω άρα και ζώ. Όπως στιγμές με φίλους..

Φίλοι.. Άνθρωποι που τρυπώνουν στην ζωή σου δίνοντας όμορφη πνοή στην καθημερινότητα σου. Είναι αυτοί που επιλέγεις να μοιραστείς τις στιγμές σου μαζί τους, αυτοί που γίνονται μέρος των αναμνήσεων σου. Μα τι μαγική αλληλεπίδραση που έχουμε εμείς οι άνθρωποι βρε παιδάκι μου. Ποσό μαγικά είναι όλα αυτά έχεις σκεφτεί. Χαμόγελα και γέλια που δίνουν αξία και σημασία στη ζωή σου. Ζεις κάθε μέρα, άλλοτε μικρές, άλλοτε μεγάλες μαγικές στιγμές. Αγκαλιές, φιλιά που σου χαρίζουν αγάπη με τον πιο αγνό τρόπο.Αγάπη ε, ποσό υπέροχο συναίσθημα •είτε φιλική είτε ερωτική το ίδιο ξεχωριστό feeling. Αγάπα τον συνάνθρωπο σου ακριβώς όπως είναι. Η στιγμή της αποδοχής. Άσε τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και έτσι θα τους δεις να μεταμορφώνονται και να γίνονται η καλύτερη εκδοχή τους. Σύντροφοι στη ζωή-συνοδοιπόροι στο ταξίδι σου. Η δύναμη σου, η χαρά, η ανάσα, το κλάμα και το χτυποκάρδι σου.

Στιγμές όπως όταν ξυπνάς ανοίγεις το παράθυρο μπαίνει ο ήλιος στο δωμάτιο σε χτυπάει νιώθεις αυτή τη ζεστασιά και την γαλήνη •ο ορισμός της ευτυχίας. Χρώματα πολλά και αρώματα ο κόσμος γεμάτος. Τα λουλούδια, το αεράκι και δίπλα τα γέλια, τα κλάμματα όλα αυτά βάζουν το λιθαράκι τους και φτιάχνουν την ζωή. Πόση απλότητα μπορεί να χωρέσει ένας νους !

Ζωή, κάτι τόσο μεγάλο και συνάμα τόσο μικρό…Υγεία, το σημαντικότερο όλων των αγαθών που μπορείς να έχεις. Για να χαρείς τις στιγμές και να τις αξιοποιήσεις χρειάζεσαι μόνον αυτό•υγεία όλα τα αλλά αν θες και προσπαθείς τα έχεις. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι όντας υγιείς, τα αγαθά κόποις  κτώνται.

Άρχισε να παρατηρείς την ευλογία που σου δίνεται από την πρώτη μέρα που έρχεται στον κόσμο ετούτο. Βγές λίγο έξω από την πολυάσχολη ζωή σου και γίνε παρατηρητής του εαυτού σου. Για ποσά πράγματα είσαι ευγνώμων αυτήν εδώ την στιγμή. Εδώ και τώρα. Είμαι σίγουρη πως θα είναι πολλά. Ξέρω, μη μου πείς • γνέφεις καταφατικά.

Πάψε λοιπόν να γκρινιάζεις και ζήσε προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό. Τί κι αν καμία φορά το ξεχνάς, πάρε μια βαθιά ανάσα και υπενθύμισε στον εαυτό σου ποσό ευγνώμων ήσουν πριν από λίγα λεπτά. Μη μπαίνεις στη παγίδα της απληστίας.

Η ευτυχία είναι στα απλά.

Να είσαι χαρούμενος με αυτά που ήδη έχεις, τότε μόνον θα καταλάβεις πως όλα όσα πάλευες να έχεις επειδή «πρέπει» ίσως τελικά δε ήταν καν δικά σου  θέλω. Νοιώσε την ευλογιά στα σώθηκα σου. Πες ευχαριστώ, συγνώμη ,σε αγαπώ και σε απελευθερών . Ξεκίνα τη μέρα σου γεμάτος ευγνωμοσύνη! Νοιώσε την ζωτικότητα να ανεβαίνει από τις πατούσες και να διαπερνά όλο σου το κορμί φτάνοντας στην κορυφή του κεφαλής. Είσαι ζωντανός αυτό από μόνο του είναι ότι πιο μαγικό. Τώρα κιόλας μπορείς να καταφέρεις τα πάντα γράφει η Σοφία Καραγιάννη στο Awaken

Η ζωή είναι ο ορισμός της απλότητας, εμείς την κάνουμε συνθέτη. Όταν το συνειδητοποιήσεις τότε και μόνο τότε θα ζήσεις αληθινά.

Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι, μια βαθιά αναπνοή ανακούφισης, η ακτίνες του ηλίου που σου λούζουν το δέρμα, το κυματάκι  που σου χαϊδεύει τα πόδια, ένα τρυφερό φιλί στον λαιμό, μια πολύχρωμη πεταλούδα  που μόλις πέρασε από μπροστά σου ανάμεσα στους καταπράσινους θάμνους…Όλα αυτά είναι η ζωή.

Μη την σπαταλάς αγωνιώντας..
Απόλαυσέ  την.

Με εκτίμηση και αγάπη
Κοντέσα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ