Αυτό το Lada καλυμμένο ολόκληρο με χαλί είναι έτοιμο για ρεκόρ κακογουστιάς! (φώτο)

Το "Carpets" είναι η δημιουργία του Georgy Makarov, ενός λάτρη της αυτοκινητοβιομηχανίας και φοιτητή στο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο Αυτοκινήτων και Αυτοκινητοδρόμων της Μόσχας, ο οποίος ήθελε ένα αυτοκίνητο φθηνό αλλά  που να ξεχωρίζει.

Ένα παλιό αυτοκίνητο  Lada στη Ρωσία , έγινε viral λόγω της όχι και τόσο καλόγουστης "πρωτοτυπίας" του. 

Κυκλοφορεί στους δρόμους καλυμμένο με τύπου Περσίας χαλιά! 

Το Zhiguli VAZ ήταν ένα δημοφιλές μοντέλο αυτοκινήτου που παραγόταν  στην πρώην Σοβιετική Ένωση  και εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Εκτός Σοβιετικής Ένωσης, πωλήθηκε με το σήμα LADA, οπότε μπορεί να σας  φαίνεται οικείο ακόμα και αν δεν είστε από τη Ρωσία.

Georgy Makarov/Instagram

Κάποια μοντέλα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλή αλλά  κανένα μοντέλο δεν ήταν τόσο σοβιετικό σαν το "Carpets", ένα μοναδικό VAZ 27011 που αιχμαλωτίζει τη φαντασία των θεατών με το ασυνήθιστο εξωτερικό του-ένα στρώμα παλιών χαλιών περσικού στιλ που κάποτε ήταν της μόδας στις κομμουνιστικές χώρες.

Το "Carpets" είναι η δημιουργία του Georgy Makarov, ενός λάτρη της αυτοκινητοβιομηχανίας και φοιτητή στο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο Αυτοκινήτων και Αυτοκινητοδρόμων της Μόσχας, ο οποίος ήθελε ένα αυτοκίνητο φθηνό αλλά  που να ξεχωρίζει.

Κληρονόμησε την αγάπη για τα παλιά ρωσικά αυτοκίνητα από τον πατέρα του, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση οχημάτων για 30 χρόνια και είναι ένας από τους ειδικούς της Ρωσίας για τα vintage αυτοκίνητα.

Το πρώτο αυτοκίνητο του Georgy ήταν το Zhiguli 2702 του 1981, το οποίο είχε ξαναφτιάξει σχεδόν από την αρχή, με τον πατέρα του, στο οικογενειακό εργαστήριο.

Δυστυχώς, το συνέτριψε σε ένα ατύχημα και η  αποκαταστάση  του περιελάμβανε πάρα πολλή δουλειά.

Ωστόσο, ένας φίλος του είχε ένα 44χρονο VAZ 27011 που δεν ήταν σε καλή κατάσταση  και του πρότεινε να του δώσει νέα πνοή χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του στο να ξαναφτιάχνει παλιά αυτοκίνητα.

 Ο Georgy έκανε ακριβώς αυτό και προχώρησε λίγο ακόμα, αναφέρει το Oddity Central.com

«Το "Carpets" είναι το όραμά μου που έγινε πραγματικότητα. Αποτελείται από τρεις έννοιες: τη Σοβιετική Ένωση, τη μάρκα «Zhiguli» και τα χαλιά », είπε ο Makarov. «Για μένα, αυτά είναι αδιαχώριστα πράγματα, οπότε τα συνέδεσα σε ένα αυτοκίνητο. Τώρα είναι ένα αντικείμενο τέχνης, ένα ιστορικό μνημείο και όχι απλώς  απλώς ένα μέσο μεταφοράς ».

Το όχημα που έφτιαξε ο Gregory με νοσταλγία για την παλιά Σοβιετική Ένωση, θύμισε σε πολλούς Ρώσους και ανατολικό - Ευρωπαίους, τον τρόπο που μεγάλωσαν.

Τουλάχιστον έτσι εξηγεί ο δημιουργός αυτού του πρωτότυπου οχήματος το πόσο δημοφιλές έγινε στα Social Media.

Ο Georgy δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα project παρόμοιο με το Carpets στο εγγύς μέλλον, αλλά θέλει να εμβαθύνει στον κόσμο της αποκατάστασης αυτοκινήτων και να δει πού θα τον οδηγήσει αυτός ο δρόμος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ