Νέες φωτό από τον βασιλικό γάμο της χρονιάς: Το νυφικό της Rebecca Bettarini, η τουαλέτα της δεξίωσης, η διαμαντένια τιάρα (βίντεο)

Ένα διήμερο extravaganza για τους Ρώσους royals

Ογάμος της χρονιάς ήταν σίγουρα αυτός του Μέγα Δούκα George Mikhailovich Romanov και της Ιταλίδα Rebecca Virginia Bettarini, οι οποίοι ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη.

Και αυτό καθώς ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που έγινε στη Ρωσία μετά από έναν αιώνα, με το μυστήριο να τελείται στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Ποιοι είναι ο Mikhailovich Romanov και η  Rebecca Virginia Bettarini

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη Ιταλίδα lobbyist και συγγραφέας, η οποία τον περασμένο χρόνο αλλαξοπίστησε σε Ορθόδοξη και πήρε το όνομα Victoria Romanova, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της ο οποίος είναι πρόγονος της Δυναστείας των Romanov.

Ο προπάππους του Mikhailovich, ο Μέγας Δούκας Kirill Vladimirovich έφυγε από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Μπολσεβίκων. 

Ήταν ξάδερφος του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β,, ο οποίος σκοτώθηκε από τους επαναστάτες, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του το 1918. Σημειώνεται ότι η δυναστεία των Romanov κυβέρνησε τη Ρωσία για περισσότερους από τρεις αιώνες πριν ο Νικόλαος Β παραιτηθεί στις αρχές του 1917.

Με υψηλούς καλεσμένους, royalς, αλλά και μέλη της κυβέρνησης να είναι καλεσμένοι , δεν είναι να απορεί κανείς γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος γύρω από το κοσμικό αυτό event.

 

 

 

 

 

 

Βλέπετε ο γαμπρός είναι ο μοναχογιός της Μεγάλης Δούκισσας Maria Vladimirovna και του πρίγκιπα Franz Wilhelm της Πρωσίας και τρίτος δισέγγονος του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β 'της Ρωσίας.

Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς

Έτσι η διήμερη τελετή τα είχε όλα! Βέρες Fabergé, μια τιάρα Chaumet να στολίζει το κεφάλι της νύφης και ένα γεύμα μαγειρεμένο από τον Chef των Chef Yevgeny Prigozhin.

 

Σύμφωνα με το Tatler το διήμερο extravaganza περιελάμβανε δεξίωση στο Εθνογραφικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και brunch την επόμενη μέρα στο παλάτι Konstantinovsky, το οποίο είχε επίσης μια δημοπρασία και ζωντανές παραστάσεις.

Η ενθουσιασμένη νύφη έχει μοιραστεί στη σελίδα της στο Instagram πολλές φωτογραφίες από τον λαμπερό γάμο, ενώ σε πιο πρόσφατες αναρτήσεις είχαμε την ευκαιρία να δούμε στιγιότυπα και από την δεξίωση που ακολούθησε.

 

 

 

Για το μυστήριο η Rebecca επέλεξε ένα κλασικό λευκό σατέν νυφικό με μακριά μανίκια και μια μεγάλη, εντυπωασιακή ουρά, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε από τον Reem Acra.  Είχε συνδυάσει το υπέροχο φόρεμά της με μια διαμαντένια τιάρα η οποία, σύμφωνα με το Hello, είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού συνδυεόταν με τη ναυτική καριέρα του 40χρονου συζύγου της.

 

 

 

 

 

 

Το «κρυφό» μήνυμα πίσω από την διαμαντένια τιάρα

Η τιάρα σχεδιάστηκε από τον πολυτελή οίκο κοσμημάτων, Chaumet και φαινόταν να μοιάζει με πανί στον άνεμο, ως φόρο τιμής στη ναυτική βάση της Αγίας Πετρούπολης, όπου υπηρετεί ο Μεγάλος Δούκας George. Σύμφωνα με την MailOnline, ήταν 27,03 καράτίων.

Και αν αναρωτιέστε τι εστί Chaumet, για την ιστορία θα σας πούμε ότι δημιουργός του οίκου, που ιδρύθηκε το 178, ήταν ο Marie-Étienne Nitot (1750–1809) ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1780, αφού τελείωσε τη μαθητεία του δίπλα στον Aubert, τότε κοσμηματοπώλη της βασίλισσας Marie-Antoinette.

Η αριστοκρατική πελατεία του παρέμεινε πιστή σε αυτόν μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση το 1789. Στη συνέχεια το κοσμηματοπωλείο του Nitot απογειώθηκε πραγματικά, και έγινε ο επίσημος κοσμηματοπώλης του Ναπολέοντα Α 'το 1802.

Με τη βοήθεια του γιου του François Regnault (1779-1853), ο Nitot δημιούργησε τα κοσμήματα που θα προσέφεραν στη Γαλλική Αυτοκρατορία λαμπρότητα και δύναμη. 

Τα κοσμήματα για τον γάμο του Ναπολέοντα με την Joséphine de Beauharnais, και αργότερα με τη Marie Louise de Habsburg-Lorraine, δημιουργήθηκαν από τον Nitot. Σχεδίασε επίσης το στέμμα της στέψης του Ναπολέοντα, τη λαβή του ξίφους του καθώς και πολλά άλλα κομμάτια για την βασιλική αυλή.

 

Στη δεξίωση πάλι την βλέπουμε να φοράει μια λευκή τουαλέτα, κεντημένη με κρύσταλλα. Είχε ανοιχτό μπούστο και κοντά μανίκια.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα τους τον Ιανουάριο του 2021. Ο George Mikhailovich χάρισε τότε στη μέλλουσα νύφη του ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι μεένα ρουμπίνι που του είχε δώσει η μητέρα του σε ηλικία 18 ετών.

Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Λέια του Βελγίου.  Η 82χρονη βασιλομήτωρ της Ισπανίας - που πλέον έχει παραδώσει τον θρόνο στον γιο της βασιλιά Φελίπε και στην σύζυγό του βασίλισσα Λετίσια - είναι αδερφή με την πριγκίπισσα Ειρήνη και τον τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ