«Ουσιαστικής σημασίας» η ανεξαρτησία του οίκου για τον Giorgio Armani - γιατί ο σχεδιαστής μόδας παραμένει ο μοναδικός μέτοχος

Τι δήλωσε ο ίδιος

Η ανεξαρτησία του οίκου μόδας Armani είναι «ουσιαστικής σημασίας», δήλωσε στο περιοδικό MFF ο διάσημος σχεδιαστής (Giorgio Armani) ιδρυτής και μοναδικός μέτοχος της εταιρείας που φέρει το όνομά του.

Ερωτηθείς για το πιθανό ενδιαφέρον να γίνει μέρος ενός ιταλικού ομίλου πολυτελών ειδών, ο 87χρονος, είπε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg, ότι δεν θα σχολιάσει τις φήμες.

«Δουλεύω σκληρά για το μέλλον της εταιρείας μου εδώ και πολύ καιρό», είπε στο fashion edition του περιοδικού. «Ελπίζω το μέλλον να είναι σταθερό, έχω δεσμευτεί να το χτίσω».

Ο κληρονόμος της Agnelli, John Elkann  έχει διερευνήσει μια πιθανή συνεργασία με την Giorgio Armani στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την οικοδόμηση ενός πολυτελούς ομίλου στο κέντρο του οποίου θα είναι η Ferrari, της οποίας και είναι πρόεδρος, ανέφερε το πρακτορείο Reuters τον Ιούλιο.

Ο  Elkann είχε προτείνει να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στον οίκο μόδας, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε, σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρεία Agnelli Exor αρνήθηκε ότι είχε προσεγγίσει τον διάσημο οίκο.

Πριν από δύο μήνες η Armani δήλωσε ότι ελπίζει το 2022 να επανέλθει στις πωλήσεις πριν από την πανδημία, αφού ο ιταλικός όμιλος μόδας έχασε περίπου το ένα πέμπτο των καθαρών εσόδων του το 2020.

Η εταιρεία με έδρα το Μιλάνο ανέφερε συνολικά έσοδα πέρυσι από προϊόντα με την επωνυμία Armani παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από άδειες, ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων), μειωμένα κατά 21% από το 2019, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ