Οι δυο πριγκίπισσες που περιμένουν τον γαμπρό: Η Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου και η Ιμάν της Ιορδανίας (φωτό)

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο άνδρας που θα καταφέρει να τις εντυπωσιάσει;

Υπάρχουν δυο πριγκίπισσες που περιμένουν τον πρίγκιπά τους. Ο λόγος για την Ιμάν της Ιορδανίας και την Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου, οι οποίες είναι 25 και 30 ετών αντίστοιχα.

Ποιες όμως οι νεαρές όμορφες roylas και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο άνδρας που θα καταφέρει να τις εντυπωσιάσει και που ξέρετε; ίσως να καταφέρει να αποκτήσει και κάποιο βασιλικό τίτλο!

Ας ξεκινήσουμε από την 25χρονη κόρη της βασίλισσας Ράνιας και του βασιλιά Άμπντάλα η οποία γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1996.  Μάλιστα εκεόνη και η αδελφή της, πριγκίπισσα Σάλμα, αν και έχουν τέσσερα χρόνια διαφορά γιορτάζουν μόλις με μια μέρα απόσταση αφού η δεύτερη γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? (@royalsaddicted)

 

Η Ιμάν είναι το δεύτερο παιδί του βασιλικού ζεύγους, ενώ ο παππόυς της (από την πλευρά του μπαμπά της) ήταν ο βασιλιάς Χουσείν και γιαγιά της η γεννημένη στην Αγγλία πριγκίπισσα Muna, που ήταν η δεύτερη σύζυγός του.

Η πριγκίπισσα φοίτησε στην Διεθνή Ακαδημία Αμμάν (IAA) από την οποία αποφοίτησε το 2014, οπότε και βραβεύτηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της τάξης. Στη συνέχεια σπούδασε στο πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον (στο ίδιο ίδρυμα με τον αδελφό της Χουσεΐν) και στη συνέχεια πήγε στο Parsons School of Design, στη Νέα Υόρκη, ένα από τα πιο γνωστά κολλέγια για να σπουδάσει κανείς τέχνη, μόδα και σχέδιο.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

 

 

 

Όσο ήταν στη Νέα Υόρκη η οικογένειά της την επισκεπτόταν συχνά, ειδικά η μικρή της αδελφή και η μητέρα της, με την οποία απολάμβανε να πηγαίνει για ψώνια στα μαγαζιά του «μεγάλου μήλου».

Αυτό ήταν κάτι που συνέβαλε στο να αποκτίσει ένα διακριτικό και φινετσάτο στυλ και να αναπτύξει την αίσθηση της μόδας, βέβαια είμαστε σίγουρες ότι βοήθησε πολύ και η κομψή βασίλισσα Ράνια, που σίγουρα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορα τις στυλιστικές τις επιλογές.

Όσο για τον άντρα που θα θελήσει να την κάνει γυναίκα του αυτός σίγουρα θα πρέπει να δείξει αφοσίωση, αφού μην ξεχνάμε ότι , εκτός από τον μπαμπά της - που όπως παρακολουθούμε στα social media αγαπά και προστεύει ιδιαίτερα τα παιδιά του και ειδικά τις κόρες του, έχει και δύο αδέλφια (πέρα από την 21χρονη Σάλμα), τον 27χρονο Χουσείν και τον 16χρονο Χασέμ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royals_worldwide

 

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμοβούργου

Ας πάμε όμως τώρα και στην 30χρονη μοναχοκόρη του Μέγα Δούκα Ερρίκου και της Μαρία Τερέζα του Λουξεμβούργου.  Ήταν στις 16 Φεβρουαρίου του 1991 όταν στο Μαιευτήριο Μεγάλη Δούκισσα Καρλότα του Λουξεμβούργου. η σύζυγος του Ερρίκου έφερε στον κόσμο την πρικγίπισσα Αλεξάνδρα,Ιωσηφίνα, Τερέζα, Καρλότα, Μαρία της Βιλελμίνης. 

Ύστερα από τρεις γιους , τους πρίγκιπες Guillaume, Félix και Louis, ηλικίας τότε ενιάμιση, ενάμιση και τεσσεράμιση χρονών αντίστοιχα, μια κόρη ήρθε να μεγαλώσει την οικογένεια του διαδόχου του θρόνου του Λουξεμβούργου. Ένα ακόμα αγόρι ο πρίγκιπας Σεμπαστιέν του Λουξεμβούργου θα γεννιόταν δεκατέσσερις μήνες αργότερα.

 

Η διακριτική Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα έχει πάθος με την λογοτεχνεία, ενώ εκτός από τη μητρική της γλώσσα , μιλάει γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά, έχει επίσης ως χόμπι την ρυθμική γυμναστική, το χορό, το τένις, το σκι, το θαλάσσιο σκι και τον αθλητισμό.

Λατρεύει επίσης τα ταξίδια που της επιτρέπουν να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και νέους ανθρώπους. Είναι εθελόντρια σε πολλούς οργανισμούς για την προστασία των προσφύγων και έδωσε την υψηλή προστασία της στα ιδρύματα Lëtzebuerger Déiereschutzliga (Ίδρυμα για ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων) και  Lëtzebuerger Blannevereenegung (Ίδρυμα για την φροντίδα των τυφλών.)

 

Την ίδια ώρα έχει κάνει λαμπρές σπουδές με την royal να τελειώνει το σχολείο στο Lycée Vauban στο Λουξεμβούργο και μετά να σπουδάζει ψυχολογία και κοινωνικές επιστήμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη πήγε στο Παρίσι, από όπου έλαβε πτυχίο στη φιλοσοφία, με ειδίκευση στην ηθική και την ανθρωπολογία. Από το 2017, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σε διαθρησκευτικές σπουδές από την Ιρλανδική Οικουμενική Σχολή, στο Δουβλίνο, με ειδίκευση στην επίλυση συγκρούσεων. 

Παράλληλα έχει εργαστεί στον τομέα της δημοσιογραφίας στη Μέση Ανατολή. Έχει επίσης αποκτήσει εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις ενώ έκανε πρακτική άσκηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη 

 

Έτσι θαρρούμε ότι ο πρίγκιπας του παραμυθιού που θα της ταίριαζε θα πρέπει να είναι μορφωμένος, να ενδιαφέρεται για τα σπορ αλλά και να μοιράζεται μαζί της και την αγάπη της για την Γαλλία, όπου η νεαρή - λόγω των σπουδών της - έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της και συνεχίζει να επισκέπτεται την χώρα όποτε μπορεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ