"Χαμός" στο ντεφιλέ του Louis Vuitton στο Παρίσι: Ακτιβίστρια εισέβαλλε στην επίδειξη & περπάτησε με πανό στην πασαρέλα - "Άφωνοι" οι διάσημοι προσκεκλημένοι (φώτο-βίντεο)

Στην πρώτη σειρά, οι πρωταγωνίστριες  του γαλλικού κινηματογράφου Catherine Deneuve και Isabelle Huppert , έμειναν άφωνες, ενώ μερικά μέλη της οικογένειας Arnault, καθισμένα δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της LVMH, Bernard Arnault, έριξαν μια ματιά ο ένας στον άλλον.

Μία ακτιβίστρια  διέκοψε την επίδειξη μόδας του  Louis Vuitton στο Παρίσι την Τρίτη περπατώντας στην πασαρέλα με ένα πανό που καταδικάζει τον αντίκτυπο της υπερβολικής κατανάλωσης στο περιβάλλον.

Reuters

Reuters

Reuters

Κρατώντας ένα πανό που έγραφε «υπερκατανάλωση = αφανισμός», η γυναίκα που εκπροσωπεί την Amis de la Terre France, Youth for Climate and Extinction Rebellion περπάτησε στην πασαρέλα μαζί  με τα μοντέλα, προκαλώντας αναταραχή στο κοινό,  όπως δήλωσε ένας μάρτυρας στο Reuters.

 

 

Στην πρώτη σειρά, οι πρωταγωνίστριες  του γαλλικού κινηματογράφου Catherine Deneuve και Isabelle Huppert , έμειναν άφωνες, ενώ μερικά μέλη της οικογένειας Arnault, καθισμένα δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της LVMH, Bernard Arnault, έριξαν μια ματιά ο ένας στον άλλον.

 

 

Τη γυναίκα ακινητοποίησαν ρίχνοντας στο έδαφος άνδρες της ασφάλειας, προτού την οδηγήσουν εκτός του χώρου.

 

 

Η προσωρινή αναστάτωση δεν διέκοψε την ροή της επίδειξης και τα μοντέλα συνέχισαν να περπατούν στον πλακόστρωτο διάδρομο του Λούβρου.

 

Η ίδια η επίδειξη είχε πανκ ύφος με τα μοντέλα να παρουσιάζουν ρούχα με vintage αισθητική που ενώνει τις ντουλάπες διαφορετικών εποχών, με σύνθημα του Nicolas Ghesquierer τη φράση: "Επιθυμία για μεταμόρφωση".

 

 

 

 

Η Amis de la Terre France δήλωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο την φίρμα που ανήκει στην LVMH (LVMH.PA) για να δώσει έμφαση στο θέμα της υπερκατανάλωσης.

 

 

 

"Η LVMH είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της πολυτέλειας και έχει ευθύνη όταν πρόκειται για τάσεις που ωθούν την κλωστοϋφαντουργία να ανανεώνει συνεχώς ταχύτερα τις συλλογές και να παράγει περισσότερα", δήλωσε στο Reuters η Alma Dufour, εκπρόσωπος του ομίλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ