Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει: Γιατί ο Μπογδάνος δεν ανήκει και δεν έπρεπε να ανήκει στη Νέα Δημοκρατία

Έχει κάποια σχέση με «το ήπιο πολιτικό κλίμα», και «τα ήμερα πολιτικά ήθη»;

Γιατί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν ανήκει και δεν έπρεπε να ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά με βάση την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης όπως την είχε διατυπώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 

Συγκεκριμένα, η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος αναφέρει:

"Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος".

Έχει κάποια σχέση αυτή η αναφορά με αυτά που υποστηρίζει ο Μπογδάνος;

Καμμία!

Σε άλλο σημείο η διακήρυξη αναφέρει:

"Αν δεν ελειτούργησε ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έλειψαν ή δεν μπόρεσαν να δημιουργηθούν οι όροι της υπάρξεώς της. Οι όροι δε αυτοί είναι το ήπιο πολιτικό κλίμα, τα ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμοί που να προσαρμώζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας".

Έχει κάποια σχέση ο Μπογδάνος με «το ήπιο πολιτικό κλίμα», και «τα ήμερα πολιτικά ήθη»;

Καμμία!

Η πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος, με το οποίο εξελέγη ο Μπογδάνος, αναφέρει, ότι η ΝΔ «θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Έχει κάποια σχέση ο πολιτικός λόγος του Μπογδάνου με αυτή την παραδοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

Καμμία!

Και τέλος πάντων, ο ιδρυτής της ΝΔ πίστευε ότι «όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν». Είναι ή δεν είναι αναφορά που ταιριάζει «γάντι» στον Μπογδάνο; Απόλυτα εκτιμώ!

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, γράφει ο Γιάννης Μιχελάκης στο news247.gr, είναι -όπως έχω γράψει και παλαιότερα για τον πρώην, πλέον, βουλευτή της ΝΔ- σε ποια κατηγορία ανήκει: Σε κάποιους έξυπνους που μας δουλεύουν ή σε κάποιους ηλίθιους που μιλάνε σοβαρά -για παραφράσω τον Καναδό συγγραφέα και καθηγητή πανεπιστημίου, Λώρενς Πήτερ ..!

ΥΓ: Και επειδή κάποιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν η διαγραφή αυτή θα είναι πλήγμα για τη ΝΔ, θα επαναλάβω τον γνωστό μύθο του Αισώπου με το κουνούπι και τον ταύρο:

«Μια φορά και έναν καιρό, ένα κουνούπι καθόταν για πολύ ώρα στο κέρατο ενός ταύρου. Όταν αποφάσισε να φύγει, σκέφτηκε, πριν το κάνει, να ζητήσει τη γνώμη του ταύρου, για την απόφασή του αυτή.

Ο ταύρος με αδιαφορία του απάντησε:

«Μα ούτε όταν ήρθες το πήρα χαμπάρι, αλλά και ούτε εάν φύγεις θα το πάρω είδηση»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ