Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία Αθηνά: «Ακραίος κίνδυνος - που θα πρέπει να είστε προσεκτικοί» - οι χάρτες (βίντεο)

Πότε και που «χτυπούν» τα φαινόμενα;

Για «ακραίο κίνδυνο» κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που προειδοποιεί με ανάρτησή του για την κακοκαιρία «Αθηνά».

Ειδικότερα ο μετεωρολόγος του Open παραθέτει τους σχετικούς χάρτες, ενώ αναφέρει στο post του:

«ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη (πρώτος χάρτης) που στην πορεία του δημιούργησε - δημιουργεί προβλήματα σε Γαλλία - Ιταλία έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και τις επόμενες ώρες - ημέρες είναι ικανό να φέρει σημαντικά προβλήματα. 

Στον δεύτερο χάρτη παρουσιάζονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και εμφανίζουν πολύ υψηλές πιθανότητες στο να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. 

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής δεν φαίνεται ο νομός να δέχεται έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναμένουμε ήπιες γενικά βροχοπτώσεις αύριο, τοπικά και κατά περιόδους και το Σαββατοκύριακο. 

Αντίστοιχη εικόνα αναμένουμε και για την Θεσσαλονίκη με περισσότερες βροχοπτώσεις που το πεδίο των ανέμων όμως δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στο να προβληματίσουν - Εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό που εκεί τα φαινόμενα δείχνουν πιο έντονα γι αυτό και καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα - ενημέρωση με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. 

Για την περιοχή της Εύβοιας φαίνονται βροχοπτώσεις που πρόσκαιρα ίσως εμφανίσουν κάποια ένταση σε τοπικό επίπεδο, παρόλα αυτά δεν μπορεί να ενταχθεί σαν περιοχή σε κατάσταση ακραίου κινδύνου που παρουσιάζεται στον χάρτη μας. 

Δείτε επίσης: Καιρός: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές & καταιγίδες φέρνει η ''Αθηνά'' - Που και πότε θα χτυπήσει

Μένουμε συνεχώς ενημερωμένοι μιας και μικρές αλλαγές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας είναι δυνατό να μεταβάλλουν τον χάρτη επικινδυνότητας για το πρώτο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά.  Καλημέρα σε όλες και σε όλους!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ