Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μακαρόνια στον φούρνο με λουκάνικα και λαχανικά ραγού - τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά βίδες

150 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε καρέ

1 μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ

100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 καρότο, τριμμένο

500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα

2 πορτοκάλια, ξύσμα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

20 φυλλαράκια βασιλικού

4 αβγά

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

2 Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τα βίδες και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

3 Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

4 Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.

5 Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, το καρότο, τα χωριάτικα λουκάνικα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.

6 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά.Προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

8 Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ραγού με τα λουκάνικα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ